"Zagorje zeleno" promiče turističke adute Krapinsko-zagorske županije

12:47 / 05.09.2021.

Autor: Ružica Divac Borovečki/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

"Zagorje zeleno" promiče zagorske turističke adute

"Zagorje zeleno" promiče zagorske turističke adute

Foto: Dnevnik / HRT

Turistički aduti Hrvatskog zagorja su termalni izvori, gastronomija i bogata povijest. Na popis treba dodati i prirodne ljepote - javna ustanova "Zagorje zeleno" promiče nedovoljno istražene destinacije Krapinsko-zagorske županije, među njima i Stazu kroz krošnje u Zelenjaku. 

Obitelj iz Češke vikend provodi u jednim zagorskim toplicama.  


- Pitala sam u hotelu što je u okolici zanimljivo za djecu, preporučili su ovo mjesto. Sviđa mi se, priča Marketa, gošća iz Češke.


Staza kroz krošnje Zelenjak, zasad jedinstvena u Hrvatskoj, duga je 125 metara s najvećom visinom od 5 metara. Duž same staze nalazi se zanimljiva interpretacija biološke raznolikosti Značajnog krajobraza Zelenjak - Risvička i Cesarska gora. Stazu je uredila javna ustanova Zagorje zeleno.


- Cilj nam je bio privući posjetitelje, povećati atraktivnost zaštićenog područja i mislim da smo to postigli, objašnjava Dijana Hršak, ravnateljica Javne ustanove Zagorje zeleno.


Obližnji restoran primjećuje više gostiju koji su došli zbog nove Staze kroz krošnje.


- Ljudi cijene destinacije koje su na zraku, koje su u prirodi, tako da je to nama veliki plus, kaže Dora Greblički Kos, voditeljica restorana u Zelenjaku.


Zelenjak je samo jedna destinacija za ljubitelje prirode. U Radoboju je uređen Centar za prirodu, početno mjesto i uvod u zaštićene prirodne vrijednosti. 


- Kroz VR naočale može se posjetiti Strahinjčica i park oko dvorca Miljana i još neke zaštićene vrijednosti naše županije, rekla je Hršak.


Možete saznati sve o padu hrašćinskog meteorita ili pa za javnost zatvorenom području Židovske jame, a nakon toga put pod noge i na svježi zrak!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!