Na Hvaru niče veliki zdravstveni centar

25.06.2021.

23:08

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo

Dva hektara zemljišta u gradu Hvaru zauzet će novi, veliki zdravstveni centar. Na jednom mjestu građanima i turistima sunčanog otoka postat će dostupni dom zdravlja, hitna pomoć, poliklinika, lječilište i centar za rehabilitaciju. Potpisan je vrijedan ugovor o izgradnji, a cijeli projekt, uz bolju zdravstvenu skrb, otvara velike mogućnosti za zdravstveni turizam.

- Vraćamo se korijenima, dakle, zdravstveni turizam je nešto što je i potaknulo razvoj turizma u Republici Hrvatskoj i na samom Hvaru. Činjenica je da je on nedovoljno u ovom trenutku eksploatiran i drago mi je da se sve više govori o njemu, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

- Hvar je prijestolnica turizma za cijelu Hrvatsku, zato je potrebno napraviti uz zdravstveni turizam iskorak dalje, a to je sportsko-zdravstveni turizam, kazao je splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban.

Uz ministra Beroša, na potpisivanju ugovora bila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja će na Hvaru održati prvi u nizu sastanaka uoči punog zamaha turističke sezone. HRT-ova reporterka Ivana Šilović kazala je za HTV-ov Dnevnik kako je Hrvatska na dobrom putu da "uhvati" 2019. godinu. 

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac naglasila je za središnji Dnevnik HTV-a kako je sutrašnji sastanak bitan, jer će se čuti iz samih županija, odnosno direktora TZ-a što rade oko provođenja epidemioloških mjera.

Iako je epidemiološka situacija povoljna i dalje je potreban oprez, jer povećani brojevi zaraženih mogu promijeniti 'zelenu situaciju' Hrvatske na karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti. 

- To je ono čemu smo težili donošenjem epidemioloških mjera i provođenjem projekta "Stay safe" gdje smo apelirali na pridržavanje mjera. To je jedini način kako ćemo privući turiste, da smo sigurna destinacija i upravo je to jedan jako dobar pokazatelj, kazala je Brnjac. 

Poručila je da će loša epidemiološka situacija u Zadarskoj županiji rezultirati nedolaskom turista. Prema onome što su kazali epidemiolozi, situacija u toj županiji je rezultat onoga što se događalo na košarkaškoj utakmici, dodaje Brnjac. Za Istarsku, Primorsko-goransku i Dubrovačko-neretvansku županiju kazala je da zasad ima dobre turističke rezultate jer su se pridržavali epidemioloških mjera. Za Splitsko-dalmatinsku županiju rekla je da razina procijepljenosti nije na zavidnoj razini. Apelira na sve da se što prije cijepe jer se samo na taj način može poslati poruka da smo odgovorni i sigurna turistička destinacija. 

Brnjac je istaknula da su Hrvatskoj bitni gosti iz Velike Britanije kao i gosti iz ostalih država. Dodala je da će Dubrovnik biti povezan zrakoplovnim linijama s New Yorkom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!