Afera Kutina: Kljakić podnosi ostavke i optužuje Cvrtilu

10.09.2021.

16:30

Autor: HRT/Hina

Afera Eko Moslavina

Afera Eko Moslavina

Foto: Dnevnik / HRT

U nastavku afere političkog pogodovanja i zapošljavanja u Kutini predsjednik kutinskoga Gradskog vijeća i potpredsjednik sisačko-moslavačke Županijske skupštine Davor Kljakić (HSLS) najavio je ostavke na sve političke dužnosti dok se ne razriješe sve optužbe s njim u vezi.

On se u aferi spominje kao koalicijski partner gradonačelnika Zlatka Babića (HDZ), kojeg je direktorica gradske tvrtke Eko Moslavine Adrijana Cvrtila snimila i optužila za političke pritiske pri zapošljavanju članova HDZ-a i HSLS-a. U svojem priopćenju Kljakić izjave gospođe Cvrtile smatra iskonstruiranim, jednostranim, netočnim i sustavno nečasno pripremljenim kako bi na temelju takvih neistina i iskrivljenih tvrdnji, izvučenih iz konteksta, ostvarila osobne ciljeve. 

- Potpuno podržavam pravo svakog građanina da nadležnim pravnim instancama države prijavi sumnje na nečasne radnje, no gospođa Cvrtila nije prvenstveno koristila raspoložive zakonske kanale, nego je namjerno i sustavno pripremila medijsku hajku na svoje neistomišljenike. Način komunikacije gospođe Cvrtile stvorio je veliku štetu društvu Eko Moslavini, gradonačelniku, Gradskom vijeću i Gradu Kutini, koji se ovih dana personificira kao 'grad slučaj', čime se šteti stabilnosti Grada i realizaciji svih projekata, stoji u priopćenju.

Kljakić navodi kako dok se ne razriješe sve optužbe ne može obnašati dužnost predsjednika Gradskog vijeća. Zbog toga je najavio ostavke na sve političke dužnosti na koje je imenovan, uključujući i dužnost predsjednika kutinskoga Gradskog vijeća i potpredsjednika sisačko-moslavačke Županijske skupštine. Također navodi kako će od 10. rujna napustiti sve političke dužnosti u stranci te istupiti iz njezina članstva kako je ne bi dovodio u poziciju koju kao politička stranka ne zaslužuje.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak početkom afere, kada su objavljene optužbe o kupnji vijećnika i uhljebljivanju, donio je odluku o raspuštanju Županijske organizacije i kutinskog Ogranka HSLS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!