15:39 / 05.12.2019.

Autor: M.Š./HRT

Aladrović o štrajkovima: Do lančane reakcije ne bi trebalo doći

-

-

Foto: - / -

U 16 sati održava se sjednica Vlade u Banskim dvorima. Uoči sjednice ministri su odgovarali na novinarska pitanja.
Uoči još jedne sjednice Vlade u Banskim dvorima ministri su odgovarali na novinarska pitanja.

- Stipić: Nećemo potpisati Vladinu ponudu; Ribić napisao tekst "Zašto smo vas izdali"
- Saboru upućen prijedlog zakona o Vukovaru - Vlada usvojila koeficijente i dodatke na plaću prosvjetarima - Zakon o gradnji usklađuje se s EU direktivom - Kroz tri pravosudna zakona pooštravaju se kazne za nasilnike 

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović ispred Banskih dvora komentirao je prijetnje štrajkovima.

- Danas u 18 sati imamo potpisivanje Temeljnog kolektivnog ugovora, odnosno dodatka za javne službe. U trenutku kada imamo potpisane sve granske kolektivne ugovore, oba TKU-a, smatram da nema potrebe za štrajkovima. Do lančane reakcije smatram da ne bi trebalo doći. Izdvojili smo oko 1,5 milijarde kuna u 2020. godini za plaće. To ide u prilog tome da taj sustav trebamo cjelovito urediti. Ono što smo iskomunicirali, moramo napraviti redizajn plaća u javnim i državnim službama, rekao je.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da nije pratio slučaj smjene ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogale jer ne stigne s obzirom na to da se ne bavi samo medijima.

Kujundžić je novinarima uoči sjednice Vlade rekao da nema drugih informacija osim te da je Nogalo smijenjen te da će vidjeti o čemu se radi.

- Ne znam. Bolnica je u vlasništvu grada, pa ću vidjeti. Dobio sam informaciju da su ravnatelja smijenili, druge informacije nemam, pa ću vidjeti, kazao je ministar zdravstva.

Na novinarsku konstataciju da je Nogalo rekao "puno teških riječi" o smjeni, Kujundžić je odgovorio kako nije pratio "jer ne stigne".

- Ne bavim se samo medijima. Medijima se malo bavim po noći, po danu ne stignem, dodao je.

Iako, kaže, nije ekspert za to, pretpostavlja da će nastavnici i učitelji uspjeti nadoknaditi dane provedene u štrajku, no, poručio je, djeci je sigurno nanesena šteta.


-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!