19:37 / 05.04.2021.

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Analiza epidemiološke situacije

Analiza epidemiološke situacije

Analiza epidemiološke situacije

Foto: Dnevnik / HRT

U Dnevniku HTV-a objavljeni su posljednji podaci i analiza epidemiološke situacije u Hrvatskoj u protekla četiri tjedna.

U tom se razdoblju broj novozaraženih koronavirusom gotovo utrostručio. Od 4500 novih slučajeva u tjednu od 8. do 14. ožujka, u ovom iza nas taj je broj došao već na 12.800. Rast broja novozaraženih u prošlom je tjednu iznosio 33,6%, što je ipak blago smanjenje u odnosu na tjedne od 15. do 21. te od 22. do 28. ožujka. Oba ta tjedna broj novozaraženih rastao je po stopi od čak 45%.

U protekla četiri tjedna znatno nam se povećava i udio pozitivnih u broju testiranih. Prošlog tjedna, od ukupno 55.180 testiranih uzoraka, pozitivan je bio gotovo svaki četvrti - njih 23,2%.

Koliko je stanje ozbiljno, pokazuje i rast broja preminulih. U pretprošlom tjednu s COVID-om je umrlo 120 osoba. U tjednu iza nas čak 165. Dok ne uspijemo smanjiti broj novih slučajeva zaraze, preminulih bismo, nažalost, mogli imati sve više.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!