Ova tvrtka nagrađuje radnike s COVID potvrdom, 500 kuna za one koji je imaju

07.09.2021.

10:35

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/B.A./HRT

Glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić

Glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Radi očuvanja zdravlja radnika, direktor Komunalnog društva Autotrolej Alberto Kontuš donio je, uz suglasnost Nadzornog odbora te svih sindikata koji djeluju na području ovog društva, odluku o jednokratnoj novčanoj nagradi u visini od 500 kuna za sve radnike koji imaju EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić rekla je danas u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska kako će se nagrada isplaćivati sukcesivno, kako tko priloži potvrdu - naravno, dobrovoljno.


- Razloga je nekoliko: u prvom redu treba napomenuti kako je broj zaraženih opet počeo rasti, kako su vozači, koji čine 90 posto radnika Autotroleja, i kontrolori definitivno najizloženiji u tom kontaktu, i jedan osnovni razlog je očuvanje zdravlja samih vozača i kontrolora, a posredno i samih putnika, odnosno korisnika usluge javnog gradskog prijevoza, rekla je Prijić.


Rekla je i da im je za poslovanje iznimno važna potpora Vlade, a koja će biti isplaćivana u skladu s brojem cijepljenih radnika.


- Nama su potpore itekako nužne za poslovanje, dodala je Prijić i istaknula, među ostalim, kako su porasle cijene goriva.


Napomenula je i kako za vrijeme pandemije nisu davali otkaze radnicima, osim nekoliko njih koji su bili zaposleni na određeno vrijeme.


Alen Bartulac, predsjednik Sindikata Primorsko-goranskih komunalaca i jedan od vozača, ispričao je kako ga je supruga nagovorila na cijepljenje kada im je direktor, u vrijeme kada cjepivo nije bilo toliko dostupno, osigurao 50 doza.


- Ja sam ispočetka, budući da sam prebolio koronu, odlučio da to ne prihvatim, da odustanem od tog cjepiva. Kad je to čula moja supruga, koja radi u medicini, jednostavno je poludjela. Rekla je: "Jesi li ti normalan?", ispričao je Bartulac, koji cijepljenje preporučuje ne samo vozačima, nego svima.


- Ova situacija nije normalna, a kada će završiti, kada će prestati, to ovisi isključivo o nama, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!