14:03 / 31.05.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Bačić: Dubrovačko-neretvanska županija potvrdila se kao utvrda HDZ-a

Bačić: Dubrovačko-neretvanska županija potvrdila se kao utvrda HDZ-a

Bačić: Dubrovačko-neretvanska županija potvrdila se kao utvrda HDZ-a

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik dubrovačko-neretvanske županijske organizacije Branko Bačić istaknuo je u ponedjeljak kako je HDZ apsolutni pobjednik izbora u županiji, koja se pokazala utvrdom te stranke.

Bačić je naglasio kako je pobjeda rezultat dugogodišnjeg rada.

- Sa 70 posto dobivenih jedinica lokalne samouprave smo među najboljim županijskim organizacijama. Uvjeren sam da smo značajno pomogli apsolutnoj pobjedi na državnoj razini, rekao je Bačić.

S obzirom da je HDZ ostvario loš rezultat na njegovoj Korčuli, gdje neće obnašati vlast u nijednoj jedinici lokalne samouprave, Bačić je najavio promjene na unutarstranačkim izborima.

- Posvećen sam radu stranke na državnoj razini i manje sam na Korčuli. Naravno da time nisam zadovoljan, ali jesam pobjedom župana i županijske liste. Moja je odgovornost gdje su rezultati lošiji, kao i zasluga gdje su dobri. Korčulanski odbori morat će analizirati rezultat i vidjeti što se dogodilo pa kroz unutarstranačke izbore izabrati ljude koji će postići puno bolje rezultate, izjavio je Bačić.

Dosadašnji i budući župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako su birači potvrdili ispravnost puta kojim se dosad razvijala županija, premda je očekivao nešto veću potporu.

- Nije se dogodila jer smo u našim utvrdama slavili u prvom krugu pa je motiviranost bila manja. Nastavljamo u novom mandatu raditi na provedbi programa s brojnim projektima. Slijedi nam bitka za uspješnu turističku sezonu, poručio je Dobroslavić.

Dosadašnji i budući gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako nakon izborne pobjede nema vremena za slavlje i trijumfalizam, već je pred Dubrovnikom velik posao turističkog oporavka.

- Najave su odlične i očekujemo lagani oporavak od 1. srpnja, sa značajnijim brojem gostiju. Zadržali smo grad financijski stabilnim, a u provedbi projekata oslanjat ćemo se na europske fondove. Nastavit ćemo transparentno i odgovorno služiti gradu, istaknuo je Franković i najavio manju reorganizaciju gradske uprave.

- U komunalnom dijelu očekujem da budemo proaktivniji u komunikaciji s građanima i više na terenu. Osnovat ćemo interventni tim za brzo rješavanje manjih komunalnih problema. Uz to, planiramo objediniti pravnu službu grada, objasnio je Franković i najavio skoro formiranje većine u gradskom vijeću.

- Idemo u programskom smjeru i očekujemo da ćemo pronaći partnere u cijelom vijeću, a ne pojedinačnim strankama. Nikome nisu u interesu novi izbori za gradsko vijeće, a potrebna nam je stabilnost. Vjerujem da misle na dobrobit grada, zaključio je Franković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!