Bačić: Ograničavanje cijena prihvatljivo i za potrošače i za proizvođače

09.09.2022.

13:33

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Branko Bačić

Branko Bačić

Foto: Dnevnik / HRT

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić danas je komentirao Vladin paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, rekavši kako je dobra odluka Vlade da intervenira i ograniči cijene energenata i osnovnih prehrambenih namirnica.

Bačić je rekao kako su svjesni da je mjera ograničavanja cijena proizvoda privatnog sektora - nepopularna.


Međutim, dodao je, postoje trenuci kada objektivna situacija, prvenstveno izazvana poremećajima na europskom i svjetskom tržištu, zahtijeva mjeru državnog intervencionizma. Naglasio je da ta intervencija prije svega mora biti kratkotrajna, imati jasan cilj i biti razmjerna.


- Mi držimo da je ta mjera razmjerna, da je nužna i da je iz tog dijaloga koji je vođen u Vladi ovakav prijedlog odluke Vlade o ograničavanju cijena osnovnih prehrambenih namirnica prihvatljiv i za potrošače i za proizvođače. Ona nije projicirana na šest mjeseci kao što je ovaj paket, ona je projicirana na tri mjeseca, rekao je Bačić, dodajući da ovaj program nije pisan u kamenu te da će pratiti kako se proizvođači mogu nositi s takvim paketom mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!