MORH: Hrvatska vojska završila izvlačenje dijelova mađarskog helikoptera

26.06.2023.

Zadnja izmjena 12:52

Autor: HRT/Hina

Ministar Mario Banožić

Ministar Mario Banožić

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Hrvatska vojska završila je danas prijepodne izvlačenje preostalih dijelova mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša, a na rastavljanju posljednjih dijelova bili su angažirani i njemački zaposlenici tvrtke Airbus, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Pripadnici Hrvatske vojske i pripadajuća tehnika koji su bili angažirani vraćeni su u matične postrojbe.

U akciji izvlačenja mađarskog helikoptera tijekom proteklih dana sudjelovalo je do 70 pripadnika Hrvatske vojske, odnosno Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva za potporu, Vojne policije i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva te pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici, vatrogasci i pripadnici HGSS-a, stoji u priopćenju.

Ministar obrane Mario Banožić ranije danas je rekao kako je istraga te nesreće u kojoj su poginule tri osobe još uvijek u tijeku, dodavši da su tijela stradalih u Hrvatskoj te će uskoro, kada sve bude spremno za ispraćaj, izvijestiti javnost.

- Što se tiče tijela, kaže, još su uvijek u RH. Vjerujem da ćemo uskoro izvijestiti javnost kada sve bude spremno za ispraćaj. Na ovaj način, želimo pomoći i mađarskim kolegama s obzirom na situaciju u kojoj su se oni našli u ovoj tragediji, rekao je ministar obrane Banožić.

Helikopter mađarskog ratnog zrakoplovstva koji je u Hrvatskoj bio na obuci srušio se u srijedu na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!