Baričević (HDZ): Bulj krši zakon, politički kadrovira i nije ga briga za Sinjane

07.06.2023.

14:31

Autor: M.M./Hina/HRT

Danica Baričević

Danica Baričević

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Saborska zastupnica HDZ-a Danica Baričević prozvala je u srijedu u Saboru gradonačelnika Sinja i saborskog zastupnika Mosta Miru Bulja zbog kršenja zakona, političkog kadroviranja i neprovođenje projekata, ustvrdivši da ga nije briga za građane.

Gradonačelnik Sinja često je vrlo glasan po pitanju poštenja, demokracije, transparentnosti, ravnopravnosti, uporno napada druge političke neistomišljenike, a s druge strane ne vidi vlastite pogreške i svjesno krši zakon, navela je Baričević u ime Kluba HDZ-a u govoru na slobodnu temu.

- U tom gradu postoji dječji vrtić 'Bili cvitak' u kojem čelni čovjek radi političke podobnosti za ravnateljicu vrtića suprotno zakonu postavlja sebi podobnu ravnateljicu, a ne ženu koja je ima status braniteljice u Domovinskom ratu čime automatski krši zakon, ali i sam sebi skače u usta jer mu očigledno vrijednosti za koje se borio nisu ispred političkih pogodovanja. Od tih vrijednosti očito mu je jača ona neke nje, naša je!, kazala je Baričević.

Tvrdi da to nije izoliran slučaj nego uhodana praksa, što potvrđuju i sve češći posjeti USKOK-a prostorijama Grada Sinja, poglavito vezani za bagatelnu javnu nabavu i pogodovanje sinu jednog gradskog vijećnika iz Mosta. Osim toga, kazala je, ni jedan projekt u Sinju nije realiziran, spomenuvši lateralni kanal u Brnazama.

Javna je tajna da aktivistu Miru Bulja uopće nije briga za Sinj, osim onda kada treba nešto reći pred kamerama i za medije, te da grad vodi njegov zamjenik, dodala je Baričević nazvavši ga wannabe nacionalnim političarem i gradonačelnikom koji to nije.

Zastupnik Marin Miletić izvijestio je da je njegov Klub Mosta sakupio potpise 24 zastupnika za zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva o radu Stožera za vrijeme pandemije COVID-a-19.

- Ne želimo Hrvatsku na daljinski Bruxellesa i Svjetske zdravstvene organizacije, poručio je Miletić i podsjetio na nasrtaj na temeljna ljudska prava tijekom pandemije.

Svjetska zdravstvena organizacija ima 194 članice koje u proračun doprinose sa samo 16 posto ukupnih prihoda, a ostalo pune filantropi koji žele upravljati našim državama a nemaju nikakav legitimitet, dodao je Miletić.

Darko Klasić (Klub HSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Bileka) upozorio je na onečišćen zrak u Splitu i okolici zbog poslovanja s rasutim teretom splitske Sjeverne luke.

- Građani Splita, Solina i Kaštela mjesecima su izloženi udisanju otrova, arsena i nikla, zabilježena koncentracija arsena osam je puta veća od dozvoljenih količina, a posljednjih godina znatan je i porast respiratornih oboljenja građana te karcinom, rekao je Klasić.

Dodao je kako čudi nezainteresiranost grada Splita kao i Lučke uprave Split za tu temu.

Pozvao je Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo prometa kao i Državni inspektorat na hitnu reakciju i zabranu rada s rasutim teretom Sjevernoj luci dok ne uskladi poslovanje sa zakonom i građanima ne zajamči čisti zrak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!