19:28 / 28.07.2021.

Autor: HRT/Dnevnik/IMS/Branko Nađvinski/B.V.

Bartulica: Lažna je vijest da se Vučemilović izbacuje iz stranke; Financijsko stanje nije najbolje

Stephen Nikola Bartulica

Stephen Nikola Bartulica

Foto: HRT / Dnevnik

Predsjedništvo Domovinskog pokreta jednoglasno je prihvatilo neopozivu ostavku Miroslava Škore na mjesto predsjednika stranke. No, nije sve prošlo bez trzavica. Pokrenut je stegovni postupak protiv Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore koja je napustila sjednicu Predsjedništva nedugo nakon početka. Stephen Nikola Bartulica, član Predsjedništva Domovinskog pokreta u središnjem Dnevniku HTV-a kaže da je lažna vijest da se Vučemilović izbacuje iz stranke. 

- Nitko to ne želi niti namjerava. Međutim, rekao bih da je način djelovanja naše kolegice zadnjih dana kontraproduktivan i štetan. Mi smo imali danas raspravu, ne bih rekao da je bila burna. Žao mi je što je napustila sjednicu, mislim da je to bila kriva odluka. Mogla je govoriti u slobodi što je htjela, za to postoji mjesto, a mislim da je to na stranačkim tijelima. Ako nastavi na ovaj način s objavama na Facebooku, to ide u smjeru da će sama sebe isključiti jer postaje nemoguće surađivati, rekao je Stephen Nikola Bartulica za Dnevnik HTV-a.

Je li Miroslav Škoro bio primoran otići zbog financijskih malverzacija u samoj stranci i može li na to pitanje odgovoriti samo s "da" ili "ne", Bartulica  odgovara - "to je komplicirana situacija".

- Što se tiče ostavke, svi smo zatečeni, nije zavidna situacija. On je sam iznio razloge zašto je otišao, ne bih ulazio dublje u to. Mi smo danas saznali aktualno stanje u stranci u vezi nekih stvari. Ja nisam financijski stručnjak niti mogu reći, osim da financijsko stanje nije najbolje. Rekao bih da situacija nije bila najbolja i mnogi su bili iznenađeni. Morat ćemo se konsolidirati. 

Zašto Škoro nije pozvan na sjednicu? Bartulica kaže kako je stvorena fama te da je Mario Radić javno je uputio poziv da Škoro može doći, dodavši kako nitko nije imao ništa protiv. "Očito on nije želio sudjelovati", ističe.

- Očito nije imao potrebu sudjelovati. Ja sam uvijek za to da se stvari raščiste do kraja i mislim da je moglo biti drugačije, ali moramo ići dalje. 

Govoreći o tome koliko su daleko odmakli pregovori s Ivanom Penavom, Bartulica kaže da je vrlo rano o tome govoriti i da ne bi spekulirao tko će biti izabran za novog predsjednika Domovinskog pokreta. 

- Mi već imamo članova koji bi bili kvalitetni kandidati. Ja sam gospodina Penavu dobro upoznao kroz rad u Saboru. On je jedan marljiv i pouzdan čovjek, pobijedio je opet na izborima u Vukovaru i njegov eventualni angažman bi svakako dobro došao. Pozdravljam tu mogućnost da se on uključi i da se natječe za tu poziciju, rekao je.

Na pitanje postoji li mogućnost za eventualnu suradnju s HDZ-om, odgovara da je u politici naučio nikad ne isključiti neku mogućnost.

- Mi ćemo i dalje zastupati svoje stavove. Puno toga ovisi i o HDZ-u, po meni ta stranka je otišla prilično lijevo, pa je sad centristička stranka. Mi smo razboriti ljudi. Tamo gdje je moguće surađivati pa i sada na lokalnim sredinama, pokušat ćemo surađivati za dobrobit Hrvatske. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!