Bernardić pozvao zagrebačku vlast da produži linije tramvaja broj 5 i 7

12.03.2023.

Zadnja izmjena 14:26

Autor: HRT/IMS

Davor Bernardić

Davor Bernardić

Foto: HTV / HRT

Saborski zastupnik i predsjednik zagrebačke organizacije Socijaldemokrata Davor Bernardić pozvao je u nedjelju zagrebačku vlast da ponovno produži trasu tramvajskih linija broj 5 i 7 do Dupca i ustvrdio da je njihovo skraćivanje kažnjavanje građana na istoku Zagreba.

Na konferenciji za medije održanoj na okretištu tramvaja Dubrava, Bernardić je rekao da na području naselja Dubrava i Sesvete živi oko 170.000 stanovnika, koji su se nekad vozili u Dubec linijom 5, a koja je sada skraćena do Maksimira, te linijom broj 7, skraćenom do Dubrave.

Smatra da je to kažnjavanje ljudi koji žive na istoku grada Zagreba.

- Ono na što Socijaldemokrati upozoravaju i apeliraju je da se linija broj 7 i linija broj 5 vrate u Dubec, kako bi se građani istočnog dijela grada koji dolaze s posla ili odlaze na posao tijekom dana ili vikendom jednostavnije mogli dovesti do svojih odredišta, istaknuo je Bernardić.

Smatrajući da se građani istočnog dijela ne smiju kažnjavati ni po kojoj osnovi, Socijaldemokrati od zagrebačke gradske vlasti traže da se tramvajske linije broj 5 i 7 produže do Dupca.

Ovom prilikom Bernardić je ponovio prijedlog Socijaldemokrata da cijena studentskog pokaza bude 50 kuna mjesečno te radničkog 100 kuna, u protuvrijednosti eura, što bi, tvrdi, dugoročno pridonijelo povećanju prihoda ZET-a.

Odlukom gradske uprave, promjene u zagrebačkom tramvajskom prometu uvedene su od sredine veljače. Tako linija 5 prometuje na relaciji Prečko - Maksimir, a linija 7 na relaciji Savski most - Dubrava.

- Ne želim ulaziti u razloge. Da li je to zato što ovdje u gradskim četvrtima nisu na vlasti politička opcija Možemo koja je dominantna politička opcija u gradu Zagrebu ili iz nekog drugog razloga. Sasvim nebitno. Ono na što mi upozoravamo i apeliramo je da se linija broj 7 i linija broj 5 vrate do Dubeca kako bi se građani istočnog dijela grada koji dolaze s posla ili odlaze na posao tijekom dana ili vikendom kod svojih roditelja jednostavno mogli lakše dovesti do svojih odredišta, rekao je Davor Bernardić iz Socijaldemokrata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!