Beroš komentirao pismo članova Znanstvenog savjeta

22.10.2021.

13:21

Autor: M.Š./Hina/HRT

Ministar Vili Beroš

Ministar Vili Beroš

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se na pismo pet članova Znanstvenog savjeta koji su se jutros ogradili od istupa člana Savjeta Gordana Lauca. 

- Znanost je tu da se propituje, no kad znanstveni forum jasno iskaže svoje stavove pojedinačno istupanje članova izvan tog okvira, putem društvenih mreža, takav način komentiranja stručno utemeljenih činjenica šteti, rekao je Vili Beroš koji je s europskom povjerenicom za zdravstvo i sigurnost hrane Stellom Kyriakides obišao cjepno mjesto na Velesajmu.

Beroš kaže kako je o Gordanu Laucu i Znanstvenom savjetu jučer sve rekao, a ima informaciju da većina članova Znanstvenog savjeta želi i dalje sudjelovati u njegovu radu.

- Oko pojedinačnog istupanja članova Savjeta u vlastitoj ingerenciji putem društvenih mreža usuglasili smo se da moramo upozoriti da takav način komentiranja stručno utemeljenih činjenica šteti. Imamo Znanstveni savjet koji šalje nedvosmislene poruke - cijepljenje spašava živote i pomaže izlasku, kazao je Beroš.

- Ne namjeravaju napustiti Savjet jer bi to dalo lošu poruku nekonzistentnosti, dodao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!