13:43 / 06.04.2022.

Autor: Hina/A.P.C.

Beroš najavio ublažavanje epidemioloških mjera

Ministar Vili Beroš u Klinici za dječje bolesti

Ministar Vili Beroš u Klinici za dječje bolesti

Foto: HTV/IMS / HRT

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da se razmišlja o ublažavanju epidemioloških mjera, a moguće je da se blaže popuštanje dogodi već ovoga tjedna. Nije otkrio više detalja o tome što podrazumijeva ublažavanje mjera. Neizbježno je bilo novinarsko pitanje o rekonstrukciji Vlade. Beroš je otkrio što mu u medijskim napisima najviše smeta.

- Blažeg popuštanja mjera vjerujem da će biti, možda već i ovoga tjedna. Mjere će sigurno ostati u određenim segmentima, poput socijale i zdravstva, jer epidemija je i dalje tu, izjavio je Vili Beroš novinarima prilikom otvorenja novog operacijskog bloka u dječjoj bolnici u Klaićevoj.


Ministar zdravstva nije otkrio više detalja o tome što podrazumijeva ublažavanje mjera. Dodao je da još ne može reći kada će se ukinuti obveza nošenja maski jer je to, kako je rekao, vjerojatno posljednji element u kontekstu epidemioloških mjera koji će biti reduciran. 


Istaknuo je kako je odgovornost Stožera brinuti se za to da mjere budu prilagođene aktualnom epidemiološkom trenutku, a to se i radi. 

Odgovarajući na pitanje o mogućem odlasku s mjesta ministra u najavljenoj rekonstrukciji Vlade, Beroš je rekao kako je jedino mijena stalna, no dodao je da se zbog napisa u medijima pita gdje je nestala istina.


- Osobno me ne smeta licitiranje mojim imenom jer svi ćemo jednom otići, ali smetaju me neistine, laži, konstrukcije, podmetanja, miješanje krušaka i jabuka, čemu svjedočimo u medijskom prostoru, rekao je Beroš novinarima.


Mediji posljednjih dana pišu o nalazima državne revizije o poslovanju njegova Ministarstva, a Beroš tvrdi da se neki elementi vade iz konteksta.


Rekao je da je državna revizija dala bezuvjetno mišljenje na financijski dio poslovanja Ministarstva, a uvjetno mišljenje na usklađivanje poslovanja, što je ispravljeno. 


- Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, Agencija za zaštitu osobnih podataka, u konačnici i DORH, nisu našli elemente za nikakvo postupanje, dodao je.


Na pitanje jesu li ga USKOK ili DORH kontaktirali zbog poslovanja Ministarstva zdravstva s tvrtkom Cuspis u vlasništvu Vinka Kojundžića, Beroš je odgovorio da njega osobno nisu, nego su kontaktirali sa stručnim službama u Ministarstvu koje vode te procese. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!