17:44 / 04.12.2021.

Autor: HRT

Beroš: Omikron će se pojaviti i u Hrvatskoj, ne dajmo mu prednost

Ministar zdravstva Vili Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Bez obzira na rezultat analize, jasno je da će se uskoro omikron pojaviti i u Hrvatskoj, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš u svojoj objavi na Twitteru. 


Ne dajmo mu prednost, da poremeti naš trud i pokvari vrijeme koje je pred nama. Cijepimo se, poštujmo mjere, izbjegavajmo nepotrebna okupljanja pa nas ni omikron ni druge varijante neće iznenaditi, kazao je ministar zdravstva. 

Za HRT je jučer ministar zdravstva potvrdio da je postavljena sumnja da se nova varijanta koronavirusa, omikron, pojavila u Hrvatskoj, i to kod jednog pacijenta na području Zagreba. U tijeku je provjera u službenom laboratoriju. Doznajemo da je uzorak stigao nedavno u laboratorij HZJZ-a te je u obradi. Postupak traje više dana.

"Potvrđena visoka sumnja na omikron-varijantu"

Epidemiologinja Goranka Petrović iz HZJZ-a kazala je da su jutros zaprimljeni uzorci dvoje oboljelih, kod kojih je već PCR testom bilo potvrđeno da su pozitivni na COVID-19, te je napravljen tzv. screening PCR na omikron-varijantu.

- Upravo smo dobili rezultate probirnoga testa te je potvrđena visoka suspektna sumnja na omikron-varijantu, što znači da se treba sekvencirati i ti rezultati trebali bi biti gotovi u ponedjeljak, rekla je Petrović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!