Bilobrk: I danas spremni na sve izazove!

31.03.2021.

20:08

Autor: Zrinka Grancarić/Dnevnik/IMS/HRT/M.N.

Mate Bilobrk, zapovjednik ATJ-a Lučko

Mate Bilobrk, zapovjednik ATJ-a Lučko

Foto: Dnevnik / HRT

Prisjećamo se danas Josipa Jovića, tih teških ali časnih dana prije 30 godina. Što događaj na "Krvavi Uskrs" znači za Antiterorističku jedinicu Lučko koja je tada na Plitvicama porazila srpske pobunjenike i koji su im danas prioriteti  u središnjem Dnevniku HTV-a govorio je aktualni zapovjednik ATJ-a Lučko Mate Bilobrk.

"Jedinica nije promijenila duh, gledajući prema Domovini", istaknuo je Bilobrk. Spremni smo i danas na sve izazove, dodao je.


O sudjelovanju postrojbe u odgovoru na migrantski pritisak na granicu rekao je kako je pritisak puno manji nego prethodnih godina, a ATJ Lučko ravnopravno sudjeluje sa svim rodovima policije.


Na pitanje o akciji nakon napada na Markovom trgu u Zagrebu, rekao je kako su u najkraćem mogućem roku izišli i zauzeli područje Trga sv. Marka, osigurali Vladu i Sabor i završili zadaću na najbolji mogući način.


Potvrdio je kako u okviru europskog programa ATLAS sudjeluju i u osiguranju predsjednice Europske Komisije Ursule von der Leyen, što im je posebna čast.


Rekao je kako je posebno ponosan jer se na svega par upražnjenih mjesta u postrojbi javilo stotinjak onih koji su željeli postati njezinim pripadnikom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!