13:59 / 27.01.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Božinović: Produljit ćemo mjere do kraja veljače

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je četvrtak da će, ako ne dođe do promjene situacije u vezi pandemije koronavirusa, epidemiološke mjere biti produljene do kraja veljače.

- Stožer će do kraja siječnja revidirati odluke o ograničenju okupljanja, javnom prijevozu, radu trgovina, korištenju zaštitnih maski i prelaska preko graničnih prijelaza te će se primjena odluka, ako ne dođe do značajnije promjene epidemiološke situacije, produljiti do kraja veljače, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Obzirom na mnoštvo upita, Božinović je naglasio da se za pacijente i njihovu pratnju prilikom prijema u bolnice ili domove zdravlja nije ništa promijenilo.

- Svi oni koji dosad nisu trebali predočiti covid potvrdu ne moraju ni nakon jučerašnje odluke', rekao je.

S obzirom da još nije dostignut vrhunac ovog vala izazvanog varijantom omikron, ministar Božinović još je jednom pozvao sve na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih općih epidemioloških mjera te svih mjera koje su uvedene odlukama Stožera ili su sadržane preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- Kao dobar primjer suradnje i shvaćanja epidemiološke situacije, pa i odgovornog ponašanja, mogu spomenuti kontakte koje su ovih dana imali Stožer i Ministarstvo kulture i medija s organizatorima koncerata. Naime, povodom najave organizacije većih koncertnih događanja, Stožer i Ministarstvo kulture i medija poveli su otvoreni dijalog s organizatorima koncerata razmatrajući mogućnost odgode istih koji su predviđeni za održavanje u veljači. Organizatori trenutno najvećih događanja, zajedno s izvođačima, vodeći se prije svega brigom o zdravlju ljudi, izrazili su spremnost da velike koncerte odgode za ožujak, kada se ipak nadamo povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i vjerojatno liberalnijim mjerama za održavanje ovakvih događanja, zaključio je ministar Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!