08:10 / 10.11.2020.

Autor: D.M./HRT

Brčić: Nema žarišta s proslave Torcide

-

-

Foto: - / -

U splitskoj trajektnoj luci uskoro se otvara centar za testiranje, najavio je načelnik Stožera Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.
Možemo reći da je situacija u našoj županiji pod kontrolom. Nije bezazleno, ali nije ni prilika za paniku. Zadnjih dva do tri tjedna imamo 25 do 30 posto pozitivnih testova, kazao je za HRT načelnik Stožera Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.

➡️ Covid-19 - najnovije informacije
➡️ Jesmo li na vrhuncu pandemije i je li spas na vidiku?    
➡️ Fuchs: Svi su spremni za online nastavu, ali za to nema razloga     
➡️ Sve o koronavirusu 

- Znamo da u županiji imamo jednu bolnicu, KBC Split - koja jedina hospitalizira Covid bolesnike. Jučer smo imali 115 hospitaliziranih, KBC se reorganizirao i zasad nema potrebe za mobilizacijom drugih prostora, primjerice Arene, dodao je. Komentirajući nedavnu proslavu Torcide kazao je kako zasad nema epidemioloških spoznaja da se upravo na tom događaju dogodilo neko žarište.Broj oboljelih disperziran je po cijeloj županiji. Naglasio je kako nema novih mjera u pripremi te da za nekoliko dana ističu oštrije mjere uvedene u Cetinskoj krajini. Najavio je skoro otvaranje prostora za testiranje u splitskoj trajektnoj luci.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!