11:07 / 19.01.2022.

Autor: HRT/Hina

Butković: Ove godine kreće nabava šest brodova za Jadroliniju

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je tijekom saborskog aktualnog prijepodneva da će ove godine biti pokrenuta nabava šest novih brodova za Jadroliniju od kojih će jedan biti namijenjen za liniju koja spaja Šipan, Lopud, Koločep i Dubrovnik.

- U ovoj godini planiramo kroz Nacionalni program oporavka nabavu šest novih brodova, tri putnička i tri katamarana, ove godine krenuti će gradnja tih brodova i u 2023. Dubrovnik može očekivati novi brod, kazao je Oleg Butković odgovarajući na upit Mate Frankovića (HDZ) koji je upozorio na dotrajalost broda Postira koji spaja Dubrovnik i Elafite. Do tada će se brod Postira servisirati ili nabaviti neki polovni brod kako bi linija funkcionirala, dodao je ministar.

Nezavisnu zastupnicu Erminu Lekaj Prljaskaj (NZ) zanimalo je koliko smo se približili rješenju za funkcionalnu Bosnu i Hercegovinu, na što ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman odgovorio da Hrvatska pridaje veliku važnost političkoj stabilnosti BiH i da to nije važno samo zbog hrvatskog naroda već i važno sigurnosno pitanje. Izmjena izbornog zakona je jedini temelj i garancija budućnosti i stabilnosti BiH, istaknuo je Radman.

Davor Dretar (Domovinski pokret) pitao je premijera Andreja Plenkovića trebaju li se poljoprivrednici zabrinuti zbog nerada i lošeg strateškog plana za poljoprivredu zbog kojeg bi mogli ostati bez 3,6 milijardi eura iz EU. Ministrica Marija Vučković zadužena je za te dokumente i ona uživa moje povjerene, odgovorio je Plenković naglasivši da će Vlada učiti sve napore da se iskoriste sredstva za poljoprivredu. Čujemo da je vama u ovoj zemlji dobro i da je ovdje lijepo živjeti, ali pokazatelji su drugačiji, gospodarski i demografski, vidimo kada ste se vratili s grudanja u Petrinji što o tome misle tamo ljudi , uzvratio je Dretar nezadovoljan odgovorom.

Draganu Jeckov (SDSS) zanimalo je kada će u 2022. početi projekt zapošljavanja žena Zaželi na što joj je ministar rada Josip Aladrović odgovorio da se na tome aktivno radi te razrađuju scenariji za kompenziranje između dva programska razdoblja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!