Čehok: Bosiljevi stanovi - kao Potemkinova sela

04.04.2023.

12:46

Autor: Hina/E.P.C.

Najdugovječniji varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok

Najdugovječniji varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok

Foto: HTV / HRT

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok izjavio da bi se sintagma Potemkinova sela koja označava opsjene i obmane u politici, od ove kampanje u Varaždinu mogla nazvati Bosiljevi stanovi. Time je Čehok aludirao na predizbornu kampanju SDP-a, odnosno aktualnog gradonačelnika Nevena Bosilja.

Obrativši se novinarima uoči izvanrednih izbora za Gradsko vijeće koji će se održati 16. travnja, Ivan Čehok ustvrdio je kako se u dvije godine mandata aktualne varaždinske gradske vlasti moglo napraviti mnogo, ali da se nije napravilo ništa.


- Osim što će se pokazati da su gradom zapravo cijelo vrijeme upravljali Radimir Čačić i Davor Patafta preko Nevena Bosilja. Gledajući sve ovo što se danas događa i kada pogledate promidžbene poruke i plakate, vidjet ćete da zapravo Bosilj pokušava spasiti dvije godine nerada i nesposobnosti, rekao je Čehok.


Osvrnuvši se na promidžbeni plakat "Gradimo stanove za mlade obitelji" Čehok je kazao da Grad Varaždin još nije odredio ni zemljište za zgrade niti je postavio infrastrukturu.


- Bez zemljišta, infrastrukture i projekata, nama će trebati minimalno pet do šest godina do useljenja. Jednako tako, obećavaju se dograditi i škole i vrtići. Dvije godine su protekle, a nije se napravilo apsolutno ništa, a sada se ponovo obećava nešto što se neće napraviti, istaknuo je Čehok.


Dodao je da je Grad Varaždin odustao od nekoliko važnih projekata, poput skloništa i prihvatilišta za mačke, pse i druge životinje, od Kućanske rampe, podvožnjaka, do dizala u zgradama koje ih nemaju.


- Kada bismo danas uzeli presjek kampanje, možemo reći da se sintagma Potemkinova sela, kojom se označavalo opsjene i obmane u politici, od ove kampanje može zvati Bosiljevi stanovi, kazao je bivši varaždinski gradonačelnik Čehok.


Dodao je da je najlošije to što je zaustavljen POS, za koji je rekao da je najbolji način stambenog zbrinjavanja mladih.


- POS-ove stanove smo mi pokrenuli 2017., a sada smo i to zaustavili. Povijest se ponavlja, kao što su vladali od 2011. do 2017. godine i zaustavili POS 2013., tako je i sada ponovo zaustavljen, naglasio je Čehok.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!