Izbori za Gradsko vijeće Varaždina 16. travnja

09.03.2023.

19:41

Autor: HRT/Hina/D.M.

Varaždin

Varaždin

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Vlada je donijela odluku da se prijevremeni izbori za članove Gradskog vijeća u Varaždinu provedu 16. travnja. Istog dana izbori će se održati i u Čabru, te općinskim vijećima u općinama Kali i Kukljica. Vlada je vijeća tih općina raspustila jer nisu donijela proračun za 2023., kao ni odluku o privremenom financiranju.

Odluku o raspisivanju izbora pozdravio je predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan. Osvrčući se na dosadašnji saziv Vijeća kazao je kako je bio "najgori u povijesti Varaždina".

- Nijedna od političkih stranaka koje su dosad sudjelovale u radu Gradskog vijeća ne nudi ništa konkretno, zbog čega gradski HNS poručuje građanima Varaždina da odlučno kažu ne takvim pojedincima koji su nas u ovu situaciju i doveli, izađu na izbore i daju svoj glas odgovornim ljudima i drugačijim politikama, rekao je Klopotan.

Konferenciju za novinare na temu nadolazećih izbora gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj najavio je za sutra. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!