19:11 / 08.05.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/I.B.

Počelo cijepljenje umjetnika

Cijepljenje umjetnika

Cijepljenje umjetnika

Foto: HTV / HRT

Kada ponovno budemo mogli ići na koncerte i druga veća kulturna okupljanja, znat ćemo i da se vraćamo normalnom životu. Hrvatski glazbeni zavod danas je simbolično postao mjesto početka borbe i umjetnika protiv koronavirusa. Na organizirano cijepljenje glazbenika i filmskih djelatnika došle su mnoge poznate osobe.

Nakon više od godine dana bez rasprodanih koncerata glazbena je industrija u teškoj situaciji. Cijepljenje što većeg broja umjetnika, ali i njihove publike ubrzat će povratak na staro.

Iako im je auditorij malo manji, na udaru su i klasični glazbenici, koji ovise o mnogobrojnim festivalima.

Prva žena na čelu Hrvatskoga glazbenoga zavoda u gotovo dva stoljeća njegova postojanja Romana Matanovac Vučković željela je iskoristiti ovaj prostor i lijepe uspomene koje za njega vežu mnoge.

Podršku cijepljenju izrazila je i ministrica kulture, koja se nada skorim masovnijim manifestacijama.

Što veći broj cijepljenih pomoći će i boljem funkcioniranju nove platforme "Sigurna okupljanja", koja bi u sljedećih nekoliko mjeseci, prema belgijskom uspješnom modelu, trebala pomoći u sigurnom povratku masovnijih kulturnih događaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!