11:42 / 21.01.2022.

Autor: Dnevnik/HTV

Sukob interesa zbog imenovanja u Holdingu, odluka nije bila jednoglasna

Sjednica Povjerenstva za sukob interesa

Sjednica Povjerenstva za sukob interesa

Foto: HRT / HTV

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je da su gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet povrijedili zakon o sprečavanju sukoba interesa time što su bez prijedloga Gradske skupštine imenovali članove uprave i nadzornog odbora trgovačkih društava u vlasništvu grada. Odluka nije bila jednoglasna.


- Moj prijedlog je da utvrdimo povredu članka 15 Zakona o sukobu interesa, a budući da sam Zakon nije sankciju propisivao, nećemo je ni izreći, izjavila je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Članica Povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković smatra kako u ovom slučaju nij postojala obveza gradonačelnika kao čelnika izvršnog tijela, da zatraži prijedlog predstavničkog tijela Grada Zagreba.

Podsjetimo, radi se o imenovanju Nikole Vukovića i Ante Samodola za članove Uprave Zagrebačkog holdinga, kao i imenovanjima Suzane Brenko, Ratka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora te Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!