14:12 / 23.09.2020.

Autor: Vijesti/IMS/P.F./HRT

Ćorić odgovorio Milanoviću: Nismo imali spoznaje

-

-

Foto: - / -

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić također je odgovorio na jučerašnje prozivke predsjednika Zorana Milanovića.
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, nakon što je to jučer učinio premijer Andrej Plenković, također je odgovorio na jučerašnje prozivke predsjednika Zorana Milanovića.

● Milanović: Nisam nervozan, nego zabrinut 
 Božinović u Dnevniku: Istražuje se curenje podataka 
 Odvjetnik Miljević o provođenju istrage u aferi "Janaf"  
 Žganjer: Dio ljudi u policiji znao je za istragu 

- Predsjednik Vlade se po tom pitanju jasno i nedvosmisleno odredio i zapravo nemam ništa ni dodati na tu njegovu tezu. Na nama je da vodimo ekonomsku politiku naše zemlje, kao i ostale politike. Na institucijama koje se bave prije svega istragama pa onda i procesuiranjem ovakvih situacija je da odrade svoj dio posla, rekao je Ćorić.

DORH odgovorio na prozivanja o curenju informacija

- Moram priznati da ja, a ne znam ni za premijera, da smo imali kontakte u tom smjeru. Ja o tome nisam imao saznanja, jer da smo ih imali, logično bi bilo da osoba za koju postoje indicije da je sudjelovala u nekim radnjama ne bude imenovana za člana uprave, odnosno ne bude od države predložena nadzornom odboru za takvo imenovanje, dodao je Ćorić.

Mjesec dana istražnog zatvora za 10 osumnjičenika● Je li bilo zlouporabe vlasti u istrazi afere Janaf? 

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović prozvao je u utorak ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića zbog "slučaja Janaf", rekavši da su znali za sumnje u korumpiranost Dragana Kovačevića, a ipak je potom ponovno izabran za čelnu osobu te tvrtke.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!