10:03 / 11.02.2021.

Autor: M.Š./HRT

"Uloga ZG sveučilišta značajna i nezaobilazna, kao i odgovornost"

Ministar Tomislav Ćorić

Ministar Tomislav Ćorić

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u četvrtak ujutro objavio je status na Twitteru, ne navodeći detalje, no moguće da se radi o statusu koji se tiče rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa. 


Podsjetimo, rektor Sveučilišta Damir Boras i njegova supruga cijepili su se u Klinici za stomatologiju u KBC-u Zagreb. Rektor je COVID-19 prebolio u studenome. Političari u svojim reakcijama poručuju kako osuđuju cijepljenje svih prije nego što se procijepe najugroženije skupine.

- Osuđujem da prednost ima itko osim onih koji su prioritetna, odnosno najugroženija skupina. Oduzimanje prava najugroženijima da se cijepe nije prihvatljivo i krajnje je moralno upitno. Pričekat ću odgovor KBC-a Rebro i nakon toga vidjeti o čemu je riječ, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na jučerašnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH.

A zanimljiv status objavio je u četvrtak ujutro ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

- Uloga Sveučilišta u Zagrebu na razvojnom putu naše zemlje značajna je i nezaobilazna, kao i odgovornost koja uz nju ide. S njom se treba znati nositi...(tć)

Premijer Andrej Plenković također se u srijedu osvrnuo na vijest da se rektor Damir Boras cijepio preko reda, poručivši kako je važno da se poštuje plan cijepljenja koji je donijela Vlada.

- Iznenadila me ta činjenica, mislim da je na tom tragu bio danas i stav ministra zdravstva. Važno je da smo danas dobili bitne nove informacije koje nas upućuju na zaključak da ćemo u veljači i ožujku osigurati za građane više od 600.000 doza što će omogućiti znatno veće procjepljivanje. Očekujem da se tom dinamikom nastavi dostava cjepiva tijekom proljeća, što je preduvjet i za revitaliziranje gospodarstva, pripremu sezone i ekonomski oporavak, rekao je.

Za petak u podne najavljena je sjednica Sveučilišnog savjeta, tijela koje je odgovorno za zakonitost rada Zagrebačkog sveučilišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!