Davor Filipović HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

09.02.2021.

12:41

Autor: HRT

Davor Filipović

Davor Filipović

Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Davor Filipović bit će kandidat te stranke za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima u svibnju, neslužbeno doznajemo. Sutra će biti sjednica gradske organizacije HDZ-a na kojoj će to i službeno biti potvrđeno.

Filipović je rođen 1984. godine u Sarajevu. Od 2017. godine predsjednik je Nadzornog odbora i član revizijskog odbora u Hrvatskim šumama, a od 2019. izvanredni profesor na katedri Organizacija i menadžment na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ranije je na Ekonomskom fakultetu bio i docent i viši asistent.

Od 2004. do 2007. bio je zaposlen u revizorskom društvu Fimar d.o.o. Split na poslovima asistenta ovlaštenog revizora, a od 2007. do 2008. u konzultantskom društvu Proventus strategije d.o.o. Zagreb na poslovima investicijskog analitičara.


Premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković jučer je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke rekao da su dogovorili tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, ali nije otkrio ime.

- Nacionalni stožer za lokalne izbore formiran je još prošli tjedan, na čelu je glavni tajnik. Mi smo proveli konzultacije sa svim županijskim organizacijama, ostale su još tri, čini mi se županijske organizacije da dogovorimo kandidate, ostalo je praktički sve dogovoreno, uključujući Zagreb. Riječ je o inicijativi gradskog odbora HDZ-a, rekao je Plenković.

Bilo je to nakon što je privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić rekao da neće biti HDZ-ov kandidat.

- Bit će sigurno član HDZ-a, kandidat koji je jako dobar i koji mislim da može ostvariti dobar rezultat i biti u igri da bude novi gradonačelnik. Mislim da je to u biti i bolji izbor nego što smo razgovarali s gospodinom Vanđelićem jer je kandidat koji ide s motivacijom i ozbiljnim pristupom da pobijedi, rekao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!