11:11 / 07.03.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Huić kandidat Fokusa za zamjenika zagrebačkog gradonačelnika

Huić kandidat Fokusa za zamjenika zagrebačkog gradonačelnika

Huić kandidat Fokusa za zamjenika zagrebačkog gradonačelnika

Foto: Borna Filic/ / REUTERS

Dugogodišnji predsjednik udruge poreznih obveznika Lipa, poduzetnik Davor Huić priključio se kampanji Davora Nađija i bit će kandidat stranke Fokus za zamjenika zagrebačkog gradonačelnika, izvijestila je u nedjelju ta stranka.

Huić se zalaže za transparentnost, niže poreze i racionalnije trošenje javnog novca, što je Zagrebu, nakon dugogodišnje vladavine Milana Bandića i partnera, nužno potrebno, ističe Fokus.

Kandidaturu za zamjenika gradonačelnika Huić je najavio video spotom "Vrijeme je za rezove" u kojemu motorna pila simbolizira stvarne rezove, a ne kozmetičke promjene, poput onih koje nude ostali kandidati, kažu u stranci.

Davor Nađi već je predstavio rezove u gradskom proračunu teške 3,2 milijarde kuna.

Oni bi omogućili ukidanje prireza, tj. vraćanje građanima gotovo milijardu kuna njihova novca te usmjeravanje više javnog novca u projekte od kojih bi građani imali opipljive i stvarne koristi, kao što su infrastrukturni projekti, rješavanje problema otpada i slično. Uštede bi se ostvarile smanjenjem broja radnih mjesta, subvencija i transfera.

- Snažno se zalažem za ideje koje Davor Nađi zagovara - ukidanje prireza i smanjenje bespotrebnih rashoda gradskog proračuna, koji je u zadnjih deset godina nerazumno i bespotrebno udvostručen, rekao je Huić.

Huićevu kandidaturu komentirao je i Nađi: "Jako mi je drago da mi se u utrci za gradonačelnika Zagreba pridružio Davor Huić, koji se niz godina sustavno i djelotvorno bori za smanjenje porezne presije, racionalnije trošenje novca poreznih obveznika, transparentnost i brži ekonomski rast.

Huić je uspješno zaustavio uvođenje poreza na nekretnine. Nađi i Huić najavili su i model koji će se sigurno svidjeti marljivim zaposlenicima.

- Od uštede 650 milijuna kuna na smanjenju broja zaposlenih, 150 milijuna kuna će se preusmjeriti u nagrađivanje zaposlenika, koji kvalitetno odrađuju svoj posao. Trećini najboljih zaposlenika to je prilika za godišnju nagradu od prosječno 10.000 kuna po zaposlenome, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!