Dio Novog Zagreba bez tople vode ponovno od 10. srpnja

30.06.2023.

12:03

Autor: HRT/Hina/B.V.

Dio Novog Zagreba bez tople vode ponovno od 10. srpnja

Dio Novog Zagreba bez tople vode ponovno od 10. srpnja

Foto: Boris Scitar / Pixsell

Dio Novog Zagreba - Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština, gdje su u tijeku trotjedni radovi zamjene dotrajalih vrelovoda, zbog čega do 3. srpnja stanovnici tih naselja neće imati tople vode, ponovno će, nakon toga, od 10. srpnja na još tri tjedna ostati bez tople vode, potvrdili su Hini iz HEP-Toplinarstva.

- Radovi revitalizacije su zbog velikog opsega podijeljeni u više faza, stoga se nakon tekuće obustave isporuke tople vode, planira završna obustava koja će biti oko 10. srpnja, a trajat će tri tjedna, stoji u odgovoru Hini iz HEP-Toplinarstva.

Zbog radova u Novom Zagrebu, stanovnicima kvartova Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština obustavljena je isporuka tople vode od 14. lipnja, a s planiranim nastavkom radova bit će ukupno bez tople vode šest tjedana, s "pauzom" od tjedan dana između radova.

Time će, kako su istaknuli iz HEP - Toplinarstva, završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju ta naselja.

Razdoblje bez tople vode odrazit će se na varijabilni dio iznosa mjesečnih računa


U danima kada nema isporuke tople vode, mjerilo neće evidentirati potrošnju toplinske energije, što će se odraziti na varijabilni dio iznosa mjesečnih računa krajnjih kupaca, kažu u HEP-Toplinarstvu.

S obzirom na to da zbog kompleksnosti radova točan termin završne obustave još nije definiran, informacija o obustavi nije objavljena na web stranicama. Najave termina obustava isporuke tople vode krajnji kupci mogu pratiti na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane te na web stranici www.hep.hr/toplinarstvo.hr u rubrici Bez toplinske energije.

Iz HEP-Toplinarstva su podsjetili da se projektom "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba", sufinanciranim bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, planira revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže.

Dotrajali vrelovodi će se zamijeniti modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava, istaknuli su.

HEP-Toplinarstvo krajnje kupce toplinske energije i građane grada Zagreba poziva na strpljenje i razumijevanje, jer se radovi na toplinskom sustavu provode kako bi se omogućila sigurna i kvalitetna isporuka toplinske energije u idućih 40 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!