12:30 / 23.04.2021.

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Djelomično otvaranje u Primorsko-goranskoj županiji

Mladen Šćulac

Mladen Šćulac

Foto: Dnevnik / HRT

Nakon dva tjedna strogih mjera Primorsko-goranska županija djelomično se otvara. Broj novozaraženih već nekoliko dana stagnira, pa se od ponedjeljka otvaraju terase ugostiteljskih objekata, trgovine odjećom i obućom, trgovački centri i muzeji.


Na snazi i dalje ostaje zabrana javnih okupljanja, a na privatnim okupljanjima može biti najviše osam osoba iz dva kućanstva. Zatvorene ostaju teretane, fitnes centri, kazališta, kina te kasina i automat klubovi. Nastava će se i dalje održavati na daljinu.

- Zbog pada broja zaraženih ublažavamo te mjere i očekujemo od sastanka s ugostiteljima da se svi poslodavci, ugostitelji, radnici u turizmu pridržavaju tih mjera, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske 

županije Mladen Šćulac

- Brojke još uvijek nisu dobre, nisu zadovoljavajuće niti približno, međutim kada govorimo o trendovima, prije dva tjedna imali smo vrhunac, smatra epidemiolog Dobrica Rončević iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!