Dnevno se cijepi tristotinjak Osječana, gužvi nema

03.12.2021.

16:28

Autor: Marina Gantar/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Cijepljenje protiv koronavirusa

Cijepljenje protiv koronavirusa

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji od 491-og uzorka, 182 su bila pozitivna na koronavirus. Preminulo je šest osoba u dobi od 66 do 90 godina. Nema gužve na cijepljenju bez najave u osječkom Domu zdravlja.

Bez najave se cijepi 300-njak ljudi na dan. Neki su bolest preboljeli, dio dolazi na cijepljenje prvom, a neki na cijepljenje drugom dozom.

- Cijepljenje protiče uredno. Danas cijepimo bez narudžbe. Pacijenti mogu slobodno doći, cijepimo Modernom, Johnsonom i Pfizeom, kaže Helena Pejić Popović, liječnica obiteljske medicine.

Neki su građani zatražili cjepljenje trećom dozom cjepiva, no ono se ne može provesti bez najave obiteljskom liječniku koji će ih prijaviti na punkt.

Zbog koronavirusa u osječkom KBC-u i Općoj bolnici Našice hospitalizirane su 134 osobe, od toga ih je 24-ero u Respiracijskom centru. Trenutačno je u Osječko-baranjskoj županiji 1319 osoba u samoizolaciji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!