Nema mira za splitsku vlast

17.02.2022.

13:09

Autor: Zoran Kukilo/Regionalni dnevnik/HRT/V.G.

Bojan Ivošević i Ivica Puljak

Bojan Ivošević i Ivica Puljak

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Nema mira za splitsku vlast. Još jedna sjednica Gradskog vijeća nije prošla bez tenzija i prepucavanja. Oporba ju je napustila jer na njoj nije sudjelovao gradonačelnik Ivica Puljak. Danas se pred medijima prvi put nakon incidenta vezanog za prijetnje novinarki pojavio zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević.


Uoči sjednice Bojan Ivošević poželio se obratiti medijima.

- Ja se ispričavam novinarki Nikolini Lulić i svakoj drugoj osobi koja se možda osjetila povrijeđena, uvrijeđena mojim riječima i načinom na koji sam komunicirao do sad u ovom mandatu, ja sam svoju lekciju naučio, neke stvari ću u svom životu promijeniti., rekao je Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Splita.

Ivošević se ispričao i gradonačelniku Puljku i suradnicima.

- Apsolutno sam svjestan da ja više nisam aktivist, da ja nisam običan građanin koji neke obrasce ponašanja može koristiti jer su prihvatljivi u narodu, rekao je.

Nakon vijesti da zbog temperature nema Ivice Puljka oporba je tražila odgodu sjednice. To je odbijeno pa su vijećnici HDZ-a i HGS-a napustili sjednicu jer smatraju da je Puljak mogao sudjelovati od kuće, putem interneta, te da ovako izbjegava niz neugodnih pitanja koja su pripremili.

- Smatramo da je to manevar, smatramo da je to kukavički, smatramo da je to neozbiljno, jer gradsko vijeće je jedina prilika kad jednom mjesečno vijećnici imaju priliku za susret s gradonačelnikom i da postave pitanja, rekao je Vice Mihanović, gradski vijećnik HDZ-a.

- On vješto izbjegava i prebacuje, smatram da to nije korektno. Danas nisu nikakve prebitne točke za funkcioniranje grada, moglo se odgoditi za idući tjedan ili kad već gradonačelniku bude bolje, rekao je Igor Stanišić, gradski vijećnik HGS-a.

Puljkovi vijećnici odbacuju takve optužbe.

- Za razliku od kolege Mihanovića ja nisam doktor i zaista mislim da je apsurdno u doba pandemije uopće razgovarati da bi netko bolestan trebao doći na sjednicu gradskog vijeća, dva dogradonačelnika su tu, rekao je Igor Skoko, gradski vijećnik Centra.

SDP-ovac Kotur pitao je Ivoševića je li prijavio Slobodnu Dalmaciju DORH-u ako već govori da te novine reketare grad zbog odbijanja dviju poslovnih ponuda vrijednih gotovo pola milijuna kuna. Ivošević više ne spominje ''reket''.

- Neke lekcije sam u životu naučio, ja neću komentirati rad medija s pozicije zamjenika gradonačelnika, rekao je Ivošević.

Glavna urednica Slobodne Dalmacije Sandra Lapenda Lemo nije željela službeno komentirati ni Ivoševićevu ispriku ni spekulacije o reketu. Spomenula je s se radilo o uobičajenoj poslovnoj ponudi zajedničkog obrađivanja nekih tema kakva se nudila svim gradskim upravama, te da Puljkovo odbijanje suradnje nema veze s načinom na koji te novine prate rad gradske vlasti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!