12:12 / 09.10.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/Hina

Ivan Penava, novi predsjednik Domovinskog pokreta

Ivan Penava

Ivan Penava

Foto: HRT / HTV

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izabran je u subotu, na izvanrednom saboru stranke, za novog predsjednika Domovinskog pokreta, a u svom je govoru poručio da prihvaća izazov kako bi Hrvatsku "vratio od onih koju su je oteli".

Penava je bio jedini kandidat za tu čelnu poziciju, a izabran je jednoglasno, glasovima 133 nazočna člana stranke. Zahvalivši na ukazanom povjerenju Penava je poručio kako ne želi da Domovinski pokret bude jedna od stranaka u nizu jer "za to više nema vremena".


- Nismo ovdje zato što je pred nama Hrvatska za koju su se borile tisuće generacije, ovdje smo zato što nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće i okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili 'tužnu njihovu', državu koja takvima čak nije niti domovina', poručio je u govoru Penava.


Kazao je da Hrvatskom danas ne vladaju građani, da vlada ne sluša građane, a uputio je i "poziv svim samosvjesnim Hrvatima i Hrvaticama, građanima i građankama" s porukom: "Nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana''.


Razlika koju donosi Domovinski pokret je čast, karakter i poštenje te ćemo Hrvatsku graditi i braniti isključivo radom, predanošću i poštenjem, istaknuo je.


- Hrvatska s ovakvom vlasti nema budućnosti, jer odlaze najbolji od nas, a to su naša djeca, zaključio je.


Domovinski pokret danas je izabrao je novog predsjednik nakon burnog razlaza s bivšim čelnikom i utemeljiteljem stranke Miroslavom Škorom, koji je u srpnju podnio ostavku na tu dužnost "zbog osobnih razloga".


Osim izbora novog predsjednika stranke, na dnevnom redu sabora su i izmjene Statuta stranke.

Uoči glasovanja Zorica Gregurić, Domovinski pokret, kazala je: 

- Idemo dalje osnaženi s predsjednikom koji je autentičan predstavnik svega onoga što Domovinski pokret predstavlja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!