Domovinski pokret: prozivanja dojučerašnjih suradnika

14.08.2021.

20:20

Autor: Ana Zadro/Leo Škrinjarić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Miroslav Škoro i Igor Peternel

Miroslav Škoro i Igor Peternel

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Ne prestaju trzavice u Domovinskom pokretu. Miroslav Škoro smijenio je predstojnika svog ureda u Saboru Igora Peternela i objavio to na društvenim mrežama, sarkastično ga prozivajući za prijateljstvo i odanost. Domovinski pokret ne ovisi o jednom čovjeku - poruka je kojom mu je uzvratio Peternel. 

Nekad suradnici, danas na suprotnim stranama. Igor Peternel više nije predstojnik kabineta potpredsjednika Sabora Miroslava Škore.

- Peternela sam prigrlio kao prijatelja. Učio ga kako se treba prekrižiti, ali previše je previše. Dragi Igore, hvala ti na prekrasnim i iskrenim prijateljskim riječima koje si mi uputio danas u telefonskom razgovoru. Zauvijek ću pamtiti tvoju prijateljsku odanost i istančani osjećaj za odabir strane. Meni je, Igore, sve ovo vrijedilo, a tebi, napisao je Miroslav Škoro na svom Facebook profilu. 

Ovu poruku Miroslav Škoro nije htio objasniti pred kamerama. Tek nam je kratko u poruci napisao da prostor prepušta drugoj strani jer istina, kaže, ne dopire. Svoje viđenje razgovora s bivšim šefom ponudio nam je Igor Peternel.

- Ma ja sam mu rekao samo zapravo da sam šutio dosta dugo, da sam gospodski šutio, a i da i ja mogu puno toga reći, međutim, neću ništa govoriti, kažem, završio sam s gospodinom Škorom, poručio je Peternel.

Bio mu je, kaže Peternel, vjeran suradnik.

- Zašto sve ovo radi u zadnjih tri tjedna jer ja ne vidim logični ni politički razlog i što želi uopće postići osim slabiti stranku, nije mi to jasno, dodao je.

I dok je Sud časti stranke Škori jednoglasno zamrznuo članstvo, članovi Domovinskog pokreta diljem zemlje zbunjeni su. Rijetko tko želi javno istupiti poput predsjednika ogranka stranke u Gradini pokraj Virovitice. Škoro ima pravo na obranu, kaže, a vrhu stranke zamjera nedostatak komunikacije s ograncima.

- Od samog početka dva čovjeka, a to su Miroslav Škoro i gospodin Radić su sve to pokrenuli u takvom entuzijazmu, prijateljstvu, zajedno s volonterima, zajedno s grupom ljudi, došli do ovih rezultata, da se ne može sjesti i dogovoriti, to mi je nepojmljivo, kazala je predsjednik ogranka Domovinskog pokreta općine Gradina Ivan Matić.

Ljeto je za Domovinski pokret bilo turbulentno, a novo vodstvo stranke bira se u ranu jesen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!