12:12 / 06.08.2021.

Autor: Dnevnik u podne/HTV/IMS

U Domovinskom pokretu krenuo otvoreni rat

Produbljuje se sukob u Domovinskom pokretu

Produbljuje se sukob u Domovinskom pokretu

Foto: Patrik Macek / Pixsell/HRT

Obračun u Domovinskom pokretu imat će sudski epilog. Miroslav Škoro nije ostao dužan bivšim stranačkim kolegama nakon tvrdnji da je s mjesta predsjednika otišao zbog neprimjerenog odnosa sa svojom 25-godišnjom asistenticom i trošenja sredstava stranke. Podnio je kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika NO Krešimira Bubala i članice NO Ljiljane Vuletić. Objavio je i tko je imao uvid u stranački račun. Donosimo reakcije.

Miroslav Škoro u intervjuu za Večernji list istaknuo je da je podnio tri kaznene prijave kako bi DORH utvrdio jesu li Darijo Žepina, Krešimir Bubalo i LJiljana Vuletić vodili financije prema propisima. Istaknuo je i kako Žepina nije dobro obavljao svoj posao te da nisu komunicirali posljednja gotovo 4 mjeseca.

- Blate me jer dio ljudi želi preuzeti stranku koja će u iduće tri godine prihodovati 24 milijuna kuna, ima 10 000 članova i 200 ogranaka. A da bi preuzeli stranku, moraju članstvo prevesti na svoju stranu, poručio je Škoro. Potvrdio je da je tvrtka Campus isporučila stranci ukupno 3790 butelja vina. Sve se, kaže, radilo prema dogovoru i u nakani da se Domovinski pokret brendira pod njegovim imenom.

Iz stranke je, dodaje, otišao jer je smatrao da je treba voditi netko drugi, da zbog njega ne gubi koalicijski potencijal, a potvrdio je i da ostaje u politici te poručio: "Ne može me šačica drumskih šaljivdžija sjecikesa zaustaviti zbog sitnih interesa. Morat će objasniti članstvu i javnosti svoje motive za ovakvo ponašanje."

Darijo Žepina naglašava da kao glavni tajnik nikad nije imao uvid u glavni račun stranke te da su to imali samo Škoro i Nikolina Brajković. Krešimir Bubalo, pak, ističe: Predsjednik stranke odgovoran je za njezino poslovanje.

- Svatko u ovoj državi može podnijeti kaznenu prijavu protiv bilo koga, međutim treba voditi računa da je, sukladno članku 304. Kaznenog zakona, i lažno prijavljivanje kaznenog djela - kazneno djelo. Državna revizija, ja to pozdravljam i priželjkujem, poručuje bivši glavni tajnik stranke Darijo Žepina za HTV. 

Predsjednik Nadzornog odbora Krešimir Bubalo kaže da je Škorin potez "potez bombaša samoubojice" te dodaje: "17. 7. kad je Miroslav Škoro napisao u grupu kluba zastupnika DP-a da je financijska situacija loša, to je bio razlog za posjet računovodstvu. O svemu onome što smo utvrdili, mi smo informirali predsjedništvo, zatražili inventuru, reviziju i forenziku. Jasna su ovlaštenja i odgovornosti, ja sam spreman dati svaki odgovor kada bude bilo potrebno, ali zna se dobro tko u stranci odgovara za poslovanje, to je predsjednik". 

Miroslav Škoro danas pred kamere nije htio, samo je u poruci kratko potvrdio da je podnio kaznene prijave. Novi komentar objavio je i na Facebooku. Objavio je sliku kojom, kako kaže, dokazuje da je Darijo Žepina zajedno s knjigovodstvenim servisom, svakodnevno dobivao uvid u račun Domovinskog pokreta. Politički tajnik stranke Mario Radić kratko je na naš upit vezano uz Škorine izjave odgovorio da valjanje u blatu nije njegova disciplina.


Iz Domovinskog pokreta u priopćenju objavljenom na Facebooku poručili su da je Predsjedništvo stranke jedinstveno u osudi ponašanja bivšeg predsjednika. Navode i da je Miroslav Škoro prijavio sve one koji su mu stajali na putu u svemu što je činio posljednjih mjeseci, kako su njegove optužbe krajnje uvredljive te da će poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitili stranku. 

Nedugo nakon ove objave Vesna Vučemilović na svojem je Facebooku poručila da je sada svima jasno tko su mutni tipovi o kojima je govorila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!