Paladina tvrdi kako nema ništa novo u informaciji da DORH provodi izvide protiv njega

22.04.2022.

14:09

Autor: I.Z./HRT/Hina

Ivan Paladina

Ivan Paladina

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina danas je ustvrdio kako u informaciji da Državno odvjetništvo (DORH) provodi izvide protiv njega te novu provjeru kaznenih prijava "nema apsolutno ništa novo i što nije jasno već neko vrijeme".


- Već je poznata informacija da su moji bivši partneri protiv mene podnijeli veći broj kaznenih prijava od kojih su gotovo sve odbačene, kako je DORH danas i potvrdio. Prema mojim informacijama postupak za jednu ili dvije prijave još nije završio, rekao je Paladina. 


- Nakon što netko protiv vas podnese kaznenu prijavu, provođenje izvida upravo i jest obvezan postupak koji DORH mora provesti, dodao je.

DORH potvrdio izvide protiv ministra Paladine i novu provjeru kaznenih prijava

DORH je danas potvrdio da protiv Paladine provode izvide i novu provjeru preostalih kaznenih prijava podnesenih protiv ministra.

Iz tužiteljstva su u priopćenju napomenuli da su prijave protiv Paladine prije odbačene te potvrdili da je riječ o novoj provjeri.

- S obzirom  na to da je sam prijavljenik javno potvrdio činjenicu da su protiv njega podnesene kaznene prijave, DORH je u mogućnosti odgovoriti da je nadležno državno odvjetništvo, nakon provedenih izvida povodom pojedinih kaznenih prijava i analizom rezultata tih izvida, donijelo državnoodvjetničke odluke (rješenja o odbačajima kaznenih prijava) o čemu je obaviješten podnositelj prijava, poručili su.

U DORH-u su istaknuli da je nadležno državno odvjetništvo, povodom preostalih zaprimljenih kaznenih prijava, zatražilo provođenje izvida koji su u tijeku, a o kojima, sukladno odredbi o tajnosti iz Zakona o kaznenom postupku, ne mogu davati pojedinosti, kao što ne mogu davati informacije ni o sadržaju kaznenih prijava u smislu što je predmet izvida.

Prema pisanju portala Index, u fokusu izvida tužiteljstva je Paladinino sporno stjecanje obveznica IGH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!