Dragan Kovačević u imovinsku karticu nije upisao niz nekretnina, kazne nema

03.02.2023.

13:23

Autor: HRT/Dnevnik/IMS/A.V.

Dragan Kovačević, arhivska fotografija

Dragan Kovačević, arhivska fotografija

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je sa 600 eura Antu Žigmana jer je uz plaću za funkciju predsjednika Upravnog vijeća hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga primao i niz drugih novčanih naknada, ali i dohodak u Agenciji za sudjelovanje u radu Savjeta. 
Povjerenstvo je utvrdilo i da Dragan Kovačević, bivši predsjednik Uprave JANAF-a u imovinsku karticu nije upisao niz nekretnina kao ni vlasništvo većeg broja dionica. Za zemljište u Donjoj Stubici nije naveo realnu vrijednost. Sankcija za njega neće biti jer više nije ni u statusu pasivnog dužnosnika.


- Te čestice više nisu njiva, pašnjak ili nešto tako nego kako su to građevinski objekti odnosno kuća i bazen koji se protežu preko sve te tri navedene čestice. I u tom smislu je gospodin Kovačević propustio točno i istinito navesti i nekakvu tržišnu vrijednost tih nekretnina, rekla je Tončica Božić, članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!