19:56 / 09.03.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Filipović poziva na sučeljavanje i dvoboj u košarci

Davor Filipović

Davor Filipović

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Davor Filipović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba u Dnevniku HTV-a je rekao kako je uvjeren da će u drugom krugu lokalnih izbora pobijediti Tomislava Tomaševića.

- Sve me ankete pozicioniraju kao kandidata koji ima najveće šanse ući u drugi krug, rekao je i dodao kako bi Tomislav Tomašević s Joškom Klisovićem bio opasan za grad Zagreb zato što je on najavio da će rođačko-plemensku strukturu gradonačelnika zamije iti s ljudima koji njemu godinama daju informacije, a to su doušnici koji nemaju kompetencije.

Istaknuo je kako Joško Klisović nema nikakve kompetencije za upravljanje Zagrebom.

- Pozivam Tomislava Tomaševića na sučeljavanje da građani odluče tko je bolji, a pozivam i Klisovića jedan na jedan u košarci, rekao je Filipović.

Naglasio je, što se tiče Zagrebačkog holdinga, da nitko neće završiti na cesti tko radi dobro svoj posao, a isti će imati priliku napredovati. Rekao je kako će uvesti sustav nagrađivanja kako bi motivirao ljude da kvalitetnije rade svoj posao i pružaju uslugu građanima Zagreba.

- Svim kandidatima od centra do desnog bi trebalo biti u interesu da krajnja aktivistička ljevica ne preuzme vlast u Zagrebu, ali na mom spektru se pojavio gospodin Škoro koji ne zna koliko iznosi gradski proračun, s druge strane imate Vesnu Škare Ožbolt koja je isključila svaku mogućnost suradnje sa mnom, naglasio je i dodao kako je on bio najžešći kritičar bivšeg gradonačelnika i kako je ukazivao na to da se s gradskim financijama može i mora upravljati bolje te kako je to na čemu će on raditi u budućnosti.

Filipović je rekao da će mu, ako pobijedi - prioritet biti izgradnja tvornice cjepiva za borbu protiv COVID-19. Ne možemo se dovesti u situaciju da čekamo hoće li nam netko isporučiti cjepivo, dodao je.

- Moj je prioritet i podizanje transparentnosti te odgovorno upravljanje javnim financijama, naglasio je i dodao kako želi grad u kojem će najbolji pobjeđivati, a najslabiji imati pomoć i biti zaštićeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!