Goranovi kolege žaluju, sutra u Dubrovniku Dan žalosti

01.08.2022.

19:40

Autor: Morana Baričević/Ivana Brailo Drnas/Dnevnik/HTV

Stjepan Simović

Stjepan Simović

Foto: Dnevnik / HRT

Biti vatrogasac častan je i odgovoran posao. Istinski su heroji koji, pomažući drugima, svoj život stavljaju u opasnost. U vatrenoj je stihiji život izgubio 42-godišnji Goran Komlenac, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac. O svome kolegi emotivno je u Dnevniku HTV-a govorio županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. 


- Izgubili smo najboljeg među nama. Slušajte, sav taj trud na požaru, kad se dogodi nešto ovakvo - padne u vodu. Goran je momak poseban. Tu je iz Orašca, uvijek je uskakao. Sigurno mogu reći da je jedan od najspremnijih ljudi u gradu ali i u županiji. Na svim vježbama trudio se uvijek više da napravi. Gurao je naše mlade vatrogasce. I tako se njemu to dogodilo, kazao je Stjepan Simović.

Goran je, dodao je - bio u Upravnom vijeću vatrogastva, uvijek se borio za svoje ljude. "Stvarno jedan poseban čovjek, s velikim srcem i tako, tuga je velika, meni osobno i u svima nama".

Izvijestio je kako je požar pod kontrolom, ali da će zbog velike požarne površine vatrogasci na terenu ostati cijelu noć i sutra ujutro. Nada se da će se moći povući sutra tijekom dana. Dodao je kako su kanaderi došli brzo, a zbog dobre koordinacije snaga iz zraka i sa zemlje veliki je i ozbiljan požar stavljen brzo pod kontrolu.

Sutra Dan žalosti u Dubrovniku 

Ovo je prvi put da je vatrogasac poginuo na dubrovačkom području od Domovinskog rata. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković za sutra je proglasio Dan žalosti u Gradu, a u 17 sati u vatrogasnim prostorijama u Orašcu održat će se komemoracija za Gorana Komlenca.  

Zastave Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika bit će istaknute na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana. Pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su obavljati svoje poslovanje primjereno Danu žalosti, a tog se dana neće održavati zabavne priredbe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!