11:38 / 30.01.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Grad Petrinja pomaže svojim stanovnicima i OPG-ovima

Grad Petrinja odlučio je pomoći svojim stanovnicima, ali i OPG-ovima

Grad Petrinja odlučio je pomoći svojim stanovnicima, ali i OPG-ovima

Foto: HTV / HRT

Potres kod Petrinje od prvoga je dana pokrenuo val humanosti i solidarnosti koji se u mjesec dana nije zaustavio.

Grad Petrinja odlučio je pomoći svojim stanovnicima, ali i OPG-ovima. Od poljoprivrednika su kupili domaće proizvode pa složili pakete koje su donirali Petrinjcima. Prvoga dana akcije podijeljeno je 300 paketa, a dijelit će se svakog utorka i subote.

- Poruka je da je Petrinja bogata svojim vlastitim proizvodima, ne samo Petrinja već i cijela Banovina. Otvaramo se prema tržištu. Postoje otkupne stanice i svi oni koji bi u trgovačkim centrima imati senzibilitet prema ovim proizvođačima da ga imaju, poručio je gradonačelnik Petrinje  Darinko Dumbović.


Gradonačelnik Petrinje osvrnuo se na jučerašnje rušenje kvoruma saborske oporbe, zbog čega nije izglasan Zakon o obnovi.

- To je najsramotnija stvar na svijetu, sramota za oporbu, za Možemo i nemožemo i SDP i sve ostale, to je katastrofa, kakav je to poruka za čovjeka na Banovini, nema veće sramote u ovoj godini, kazao je Dumbović prilikom obilaska objekata u Petrinji koji se počinju rušiti.

Pozvao je oporbene zastupnike da to isprave i već sutra u Saboru izglasaju jednoglasno Zakon o obnovi.

- Jel oni uopće čuju ljude što misle o njima, ja slušam ljude svaki dan, neka se dođu ovdje izviniti, ne trebaju nam podjele i to je poruka, ovdje nema ucjena, ljudi traže rješenja, kazao je Dumbović dodavši je je riječ o povijesnoj odluci i povijesnoj katastrofi i da je sanjao donošenje zakona.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!