18:55 / 14.11.2021.

Autor: T.V./Hina/HRT

Grad Zagreb: Mostov prijedlog nije povučen iz javnog savjetovanja

Gradsko poglavarstvo (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Gradsko poglavarstvo (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na prozivke Mosta da je sa službenih stranica Grada Zagreba iz javnog savjetovanja nezakonito povučen njihov prijedlog mjere "roditelj odgojitelj", reagirali su iz Grada navevši da nije povučen nego su radi preglednosti razdvojena otvorena i zatvorena javna savjetovanja.

- Prijedlog Mosta nije povučen nego su na web stranici Grada na kojoj se objavljuju javna savjetovanja radi preglednosti razdvojena dva tipa otvorenih i zatvorenih javnih savjetovanja: ona koja predlažu gradski uredi, odnosno Grad i ona koja predlažu gradske zastupnice i zastupnici, radna tijela Gradske skupštine i klubovi gradskih zastupnika i zastupnica, navodi se u priopćenju zagrebačke gradske uprave.

Iz zagrebačkog Mosta su u nedjelju su objavili kako je sa službenih stranica Grada Zagreba iz javnog savjetovanja nezakonito povučen njihov prijedlog mjere "roditelj odgojitelj" te da je u javnom savjetovanju ostao samo "kontroverzni nacrt" odluke vladajuće većine dok je "konstruktivan prijedlog oporbe uklonjen".

- Nakon što Most Zagreb već danima upozorava na štetne odluke koje donosi gradonačelnik Tomislav Tomašević i politička platforma Možemo!, a vezane uz reviziju mjere roditelj odgojitelj, danas nas je dočekalo novo i izrazito neugodno iznenađenje. Naime, na službenim stranicama Grada javno je dostupno kako je naš prijedlog mjere roditelj odgojitelj "preko noći" povučen iz javnog savjetovanja, naveli su, uz ostalo, u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!