Gradonačelnik Dubrovnika osudio napad na Igora Legaza

27.08.2023.

09:47

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković osudio je napad na sugrađanina Igora Legaza na kojega je nasrnuo djelatnik tvrtke Royal Resort i prijetio mu smrću. 

Naše kamere jučer su zabilježile incident u Dubrovniku. Legaz je naime u srijedu uz pomoć sugrađana prepilio ogradu i srušio zid u blizini vile Elite u Lapadu kako bi kupačima omogućio prilaz plaži.

- Bahatost, arogancija, nebriga za javno dobro nešto je što pod zajednički nazivnik možemo staviti za sve uzurpatore pomorskog dobra. Tek će se u nadolazećim mjesecima otkriti koliko je takvih. Naime, u trenutku kada Gradu Dubrovniku budu u potpunosti dodijeljene ovlasti za kontrolu i nadzor pomorskog dobra krenut ćemo u borbu s uzurpatorima javnog pomorskog dobra, rekao je Mato Franković.

Zid pokraj Ville Elite opisao je kao "uzurpaciju pomorskog dobra". Otkrio je kako je zbog "svakodnevnih prijava", otvorena e-mail adresa na koju građani mogu prijaviti "sve zloupotrebe na pomorskom dobru".

- Zid pored Ville Elite samo je jedan od primjera, ništa drukčiji nije bio primjer uzurpacije pomorskog dobra na Lapadskoj obali. Počeli smo svakodnevno zaprimati prijave od naših sugrađana o tome gdje se i kako uzurpira pomorsko dobro, stoga smo se odlučili otvoriti posebnu e-mail adresu "prijaviuzurpaciju@dubrovnik.hr" kako bi naši sugrađani mogli prijaviti sve zloupotrebe na pomorskom dobru, ali i na javnom dobru u gradu Dubrovniku, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!