Gradonačelnik Tomašević o KB-u Sveti Duh

21.06.2023.

10:57

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

Foto: HTV / HRT

Zagrebačka bolnica Sveti Duh u posljednje vrijeme gotovo je svakodnevno na naslovnicama domaćih medija u negativnom kontekstu. 

Iako je inspekcija Ministarstva zdravstva u tijeku, za slučaj žene koja se ugušila jedući pecivo dok je čekala na hitnoj, pojavila su se neslužbena nagađanja da je dijagnoza pacijentice bila takva da nije smjela biti ostavljena sama.

Slučaj je danas ponovno komentirao gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević.

- Mislim da ta teza ne stoji, ali mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da komentiram internu istragu koja je i dalje u tijeku, pa tako ni svari koje cure ni teze koje nemaju smisla, ali o tome možda bolje da kažu zdravstveni radnici, psihijatri i tako dalje, nego ja, poručio je zagrebački gradonačelnik.

Gradonačelnik Tomašević odgovorio je i na pitanje zašto slučaj novorođenčadi zaraženih enterovirusom nisu prijavljeni Ministarstvu zdravstva.

- U ponedjeljak su oni slučaj prijavili HZJZ-u, počelo se s epidemiološkim mjerama i time je pravilnik ispunjen. Ne znam gdje to piše u pravilniku bilo kojem da je trebalo obavijestiti Ministarstvo zdravstva, kaže Tomašević.

Mrak-Taritaš: Gradske vlasti moraju napraviti internu istragu

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš komentirala je stanje u KB-u Sveti Duh. Naglasila je kako je vrlo važno saznati što se u toj bolnici događa.

- Mora se znati da je KB Sveti Duh dugi dio godina bio osobna bolnica gospodina Bandića, koji je kadrovirao po Svetom Duhu, poručila je.

Dodala je da interes gradskih vlasti mora biti da napravi internu istragu i da ta bolnica postane uzorna.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!