Grbić o potrazi za Matejem: Za sada nema rezultata, a vodostaj je porastao

20:00 / 13.01.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Potraga i dalje traje

Potraga i dalje traje

Foto: Dnevnik / HRT

Prošla su dva tjedna od nestanka Mateja Periša u Beogradu. Srbijanska policija jučer je objavila da su nakon pregleda stotina sati materijala s nadzornih kamera utvrdili kuda se kretao od izlaska iz Beton hale do rijeke Save, kada mu se gubi svaki trag. HRT-ov reporter Marin Ćurić javio se u središnji Dnevnik HTV-a iz Beograda. Istaknuo je kako velika potraga, nažalost, još nije dala konkretne rezultate. 

Ćurić je kazao kako još uvijek nema konkretnih informacija o istrazi nestanka Mateja Periša. Nenad Periš, Matejev otac i danas je u Beogradu, a posjetio je i čovjeka koji je iz hladnog Dunava do sada spasio 31 osobu, zadnju prekjučer - Renata Grbića.

"Postoji mogućnost da je i Matej potonuo s mobitelom"

Grbić je rekao za Dnevnik HTV-a kako je jučer Matejev otac došao k njemu s namjerom da mu objasni kakva je situacija kada je tijelo u vodi, a razgovarali su i o signalu mobitela, kojeg je Matej imao.

Signal je zadnji put lociran kod Velikog ratnog ostrva. Grbić je dodao kako su razgovarali postoji li mogućnost da se Matej uspio uhvatiti za panjeve ili stabla koja su plivala rijekom.

Mobitel je očito potonuo, jer mu se gubi svaki signal kod Velikog ratnog ostrva.

Grbić je rekao kako postoji mogućnost da je i Matej potonuo s mobitelom.  

Grbić je naglasio kako je na tom području ima dosta šuma, ali i vikendica, pa se otac nada da se Matej uspio tu sakriti.

"Za sada bez ikakvih rezultata"


- Brat i ja smo svaki dan u čamcu, uključeni smo u potragu, te gledamo obale gdje ribarimo. Policija je također svaki dan na terenu, poručio je Grbić.

Policija obilazi svakodnevno teren sve do Pančeva, ali za sada bez ikakvih rezultata.

"Kada organizam gubi temperaturu, čovjek je kao u anesteziji i utapanje je neminovno"

- Dunav i Sava u ovo doba godine su vrlo jaki i nemirni, pogotovo ovih dana, jer se otapa snijeg. Vodostaj je porastao za jedan i pol metar. Obje rijeke nose granje i panjeve, a uz to su vrlo hladne, oko četiri do pet stupnjeva, što je vrlo nezgodno za organizam, poručio je Grbić.

Naglasio je kada je voda hladna, čovjek je kao u anesteziji.

- To znači kada organizam gubi temperaturu, čovjek pada u zimski san, tijelo ne osjeća bolove, jednostavno čovjek utone i neminovno je utapanje, poručio je.

Potraga za Matejem nastavlja se i sutra, a nada umire posljednja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!