Grbin: Kako je moguće da iz INA-e nestane stotine milijuna kuna i da to nitko ne primijeti?

27.08.2022.

16:42

Autor: M.M./HRT

Peđa Grbin

Peđa Grbin

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Od jutra traju uhićenja u velikoj akciji policije i USKOK-a koja obuhvaća pet fizičkih i jednu pravnu osobu. Radi se o zloporabi i pranju novca na štetu INA-e, a šteta iznosi, kako doznajemo, više stotina milijuna kuna.

Evo kako su današnja uhićenja komentirali predsjednik SDP-a Peđa Grbin i Mostov Nikola Grmoja

"Prije šet godina Plenković je najavio otkup INA-e. U međuvremenu se po tom pitanju nije napravilo ništa, osim što je ekipica nastavila s čerupanjem te nekad uspješne firme. Kako je moguće da iz INA-e nestane stotine milijuna kuna i da to nitko ne primijeti dok se ti milijuni odjednom ne pojave na bankovnom računu umirovljenika? Što su radili Nadzorni odbor (Filipoviću, to i tebe pitamo) i Uprava INA-e? Jesmo li danas saznali stvarni razlog zašto je Tomislav Ćorić morao otići iz Vlade? I kolika je slučajnost da su uhićeni ujedno i donatori HDZ-a, niti koja ih sve povezuje?", upitao je Grbin na Facebooku.

- Ono što je ključ u ovoj situaciji, možemo mi sad pričati o HOK-u i svemu ostalom, ključ je da mi shvatimo da se jedna od najvažnijih hrvatskih kompanija o kojoj ovisi energetska neovisnost Hrvatske u ovoj krizi, dakle imamo HEP i INA-u, da je sustavno potkradana, rekao je Grmoja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!