Grbin o prepirci predsjednika i premijera, komu više zamjera

15.04.2023.

20:24

Autor: HRT/Hina/S.M.

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u Splitu je komentirao jučerašnju komunikaciju predsjednika Republike Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Kaže da favorita nema i misli da je takva komunikacija neprimjerna.


- U toj prepirci, ovoj jučerašnjoj, nemam favorita. Smatram da je bila neprimjerena. Ali onaj koji mi se sve više gadi, naglašavam namjerno, sve više gadi, je onaj koji se naslikava s nasilnicima i onaj koji kaže zastupnici u Saboru da napusti Hrvatsku, izjavio je među ostalim Peđa Grbin.

Grbin: Podržavam svakog tko raskrinkava HDZ


Grbin je danas u Splitu komentirao i prosvjed "Za Vukovarsku obilaznicu" i najavu da će Domovinski pokret organizirati prosvjed "Za spas Slavonije" te je rekao kako podržava svakoga tko raskrinkava HDZ.

- Dajem podršku svakome tko se u ovom trenutku bori za bolju i uspješniju Hrvatsku i raskrinkava HDZ-ovske laži kojima se građane krade," izjavio je Grbin novinarima na splitskoj Rivi, gdje je dao potporu humanitarnoj akciji "Omiljeni cvijet Ane Rukavine. Dodao je da je Vukovar jedino županijsko sjedište koje nema obilaznicu.

- Vukovar je grad kojeg se vladajući sjete jednom u godini 18. studenoga, a preostala 364 dana kao da ne postoji iako se vladajući u njega zaklinju, ali ništa konkretno nisu za njega napravili, ustvrdio je Grbin.

Osvrćući se na najave gradonačelnika Vukovara i predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave da će ta stranka organizirati prosvjed "Za spas Slavonije", predsjednik SDP-a je izjavio kako - HDZ laže Slavoncima.

- Projekt Slavonija je projekt čija su lica postali Gabrijela Žalac i Tomislav Tolušić - uskočki optuženici, kaže Grbin. Pri tomu je dodao kako članovi SDP-a imaju slobodu pojedinačno odlučiti hoće li ići na taj prosvjed.

Na novinarsko pitanje hoće li on osobno nazočiti tom prosvjedu, Grbin je rekao kako će se o tomu još posavjetovati s kolegama na terenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!