13:22 / 27.09.2020.

Autor: HRT/Hina

Grbin: Prioriteti su mi bolji SDP i bolja Hrvatska

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Relativni pobjednik prvog kruga izbora za predsjednika SDP-a je Peđa Grbin.
Relativni pobjednik prvog kruga izbora za predsjednika SDP-a Peđa Grbin, koji je osvojio 40,67 posto glasova, poručio je u nedjelju nakon objavljivanja nepotpunih službenih rezultata izbora, da će mu prioritet, postane li predsjednik, biti stvaranje boljeg SDP-a i bolje Hrvatske.

➡️ SDP: Grbin i Kolar u drugom krugu izbora

- Osjećam se zadovoljno, ali ovo je daleko od gotovog, ocijenio je Grbin nakon objave nepotpunih službenih rezultata izbora najavivši da će mu među prvim potezima, ako pobijedi, biti omogućiti svim članicama i članovima SDP-a  glasanje. Ako u svojoj stranci nećemo graditi demokraciju, onda ćemo to teško moći graditi i u državi, poručio je u izjavi novinarima.

Najavio je da će kampanju nastaviti kao i do sada, komunicirajući o onome što je bitno za budućnost i politiku SDP-a. Govorio sam o onome što treba u SDP-u, ali i Hrvatskoj promijeniti jer, ako se ova utakmica svede samo na stranačke fotelje, onda bolje da u nju nismo ni ulazili, istaknuo je.

Mi se borimo za popravljanje društva u kojem živimo i o tome ću govoriti u nastavku kampanje, najavio je.

Grbin kaže da računa na glasove svih SDP-ovki i SDP-ovaca koji žele promijeniti SDP, stvoriti novu i bolju stranku, a onda nakon toga stvarati i bolju Hrvatsku.

Za navodne nepravilnosti u izborima na biračkim mjestima u Vukovaru i Gračacu kaže da je za njih čuo, ali će najprije proučiti sve nepravilnosti, a onda procijeniti hoće li ulagati prigovor.

Među prioritete svog eventualnog predsjedničkog mandata uvrstio je vraćanje demokracije u SDP, a potom i rješavanje financijskih, organizacijskih i kadrovskih izazova. Najvažniji potez bit će okupljanje svih SDP-ovki i SDP-ovaca koji žele raditi na programima, ali i nestranačkih lijevih intelektualaca s kojima će stvoriti program za bolju Hrvatsku, naglasio je.

Nije odgovorio je li zadovoljan sastavom novog Predsjedništva, rekao je tek da će pričekati službene rezultate, ali je dodao da gotovo sa svim kolegicama i kolegama koji su se kandidirali za Predsjedništvo može i želi surađivati.

Nije komentirao ni svog protukandidata u drugom krugu Željka Kolara koji je dobio 26,29 posto glasova dodavši da ne računa ni na čije glasove posebno.

Nema Peđinih, Kolarovih, Ahmetovićkinih, Ostojićevih glasova, ima samo glasova SDP-ovki i SDP-ovaca koji žele popraviti stranku i stvarati novi SDP i bolju Hrvatsku i računam na glasove svih njih, rekao je Grbin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!