Grbin: Vlada nije spremna provesti sveobuhvatnu izmjenu Zakona o radu

30.04.2022.

12:10

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Peđa Grbin

Peđa Grbin

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Uoči sutrašnjeg Praznika rada predsjednik SDP-a Peđa Grbin dijelio je karanfile na tržnici u Puli. Tom je prilikom istaknuo da je Europska unija objavila podatak kako je Hrvatska na začelju Europe po zaposlenosti te da sadašnja Vlada nije spremna provesti sveobuhvatnu izmjenu Zakona o radu, najavljenu prije više od pola godine.

- Ova vlada nije spremna, nije sposobna, promijenila je ministra koji bi za to trebao biti zadužen, došao je novi koji o radu i radništvu nema pojma, a problemi postoje. Podaci iz veljače pokazuju da bez obzira na rast apsolutnih brojeva stvarna je vrijednost plaće u godinu dana pala. Ono s čime se Hrvatska ove godine treba pozabaviti jest kako osigurati da ljudi koji žive od svoga rada, ali isto tako nemojmo zaboraviti umirovljenike, da u ovoj inflaciji ne stradaju više nego je potrebno, rekao je Grbin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!