Grlić Radman očekuje nastavak crnogorskog puta u EU

03.04.2023.

16:59

Autor: Hina/E.P.C.

Grlić Radman očekuje da Crna Gora nastavi put prema EU-u

Grlić Radman očekuje da Crna Gora nastavi put prema EU-u

Foto: HTV / HRT

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman očekuje da će se novi crnogorski predsjednik Jakov Milatović, s obzirom na to da obećava ulazak u EU u svojem mandatu, još snažnije založiti za europski put Crne Gore. 

Šef hrvatske diplomacije uoči sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a rekao je da su izbori u Crnoj Gori protekli mirno te da će se sad vidjeti hoće li novi predsjednik ispuniti svoja predizborna obećanja.


- Očekujemo da Crna Gora nastavi proeuropski put, rekao je Gordan Grlić Radman i dodao da je Hrvatska oduvijek podržavala neovisnost i suverenost te zemlje.


- Očekujemo od novog predsjednika da se još snažnije založi za nastavak pregovora s Europskom unijom, jer se dvije godine nije ništa napravilo po tom pitanju, rekao je novinarima.


Crna Gora je posljednje pregovaračko poglavlje otvorila još u vrijeme hrvatskog predsjedanja EU-om, u prvoj polovici 2020. 


Grlić Radman je zaključio da nastavak europskog puta, za koji se Crna Gora opredijelila, očekuje i međunarodna zajednica. 


- To je u interesu te zemlje, rekao je.


Jakov Milatović, čelnik pokreta Evropa sad, u nedjelju je u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio dosadašnjeg predsjednika, čelnika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.


Milatović je u prvom obraćanju nakon pobjede obećao da će uvesti Crnu Goru u Europsku uniju u vrijeme svojeg mandata.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!