Grmoja: Ina potvrdila da je Vlada podržala gašenje rafinerije

06.10.2022.

22:01

Autor: HRT/Hina/J.L.

Nikola Grmoja (Most)

Nikola Grmoja (Most)

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja reagirao je  na priopćenje Ine u vezi s navodima izrečenim na današnjoj sjednici Antikorupcijskog vijeća, ocijenivši da je ono veća bomba od svjedočenja bivšeg šefa Janafa jer u njemu tvrde da je Vlada podržala gašenje rafinerije.

"Večerašnje priopćenje INA-e je veća bomba od Kovačevićeva svjedočenja jer u priopćenju tvrde da je Vlada, kao suvlasnik INA-e podržala gašenje rafinerije i preusmjeravanje nafte prema Mađarskoj", objavio je na Twitteru Grmoja, koji je predsjednik Antikorupcijskog vijeća.

Upitao je hoće li premijer Andrej Plenković sutra demantirati i Inu, kao što je danas demantirao navode bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića koje je izrekao tijekom saslušanja na Antikorupcijskom vijeću.

Kovačević, koji je ujedno i Uskokov osumnjičenik, danas je izjavio da je premijer Andrej Plenković na sastanku u Vladi 2018. sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije, što je Plenković kasnije opovrgnuo.

- Tu je sve jasno - niti sam ja naredio da se potpisuje memorandum, niti sam ja naredio, a takve nebuloze smo gledali neki dan u medijima, da se zatvara sisačka rafinerija, rekao je premijer u izjavi novinarima u Pragu. Dodao je i da su poslovne odluke o tome hoće li sisačka rafinerija raditi ili ne, ili se transformirati, odluke Ine kao kompanije.

Ina je u večerašnjem priopćenju, na što u svojoj objavi upozorava Grmoja, istaknula, među ostalim, da je zaustavljanje prerade nafte u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!