Harald Kopitz počinio samoubojstvo

25.10.2022.

19:33

Autor: HRT/Hina

Harald Kopitz

Harald Kopitz

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Harald Kopitz koji je u lipnju kažnjen s 50 godina zatvora zbog ubojstva svoje troje djece, danas je počinio samoubojstvo u zatvoru u Lepoglavi. 

Ministarstvo pravosuđa je objavilo da je u "kaznionici u Lepoglavi u utorak, 25. listopada, u poslijepodnevnim satima zatvorenik H.K. počinio samoubojstvo". 

"Službenici Kaznionice u Lepoglavi pozvali su Hitnu medicinsku pomoć te je zatvorenik preminuo u vozilu. U ovom trenutku okolnosti navedenog događaja se još uvijek utvrđuju. Kaznionica u Lepoglavi o svemu je obavijestila nadležna tijela", navode u Ministarstvu pravosuđa.

Dodaju i da će Uprava za zatvorski sustav i probaciju provesti izvanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaviještena.

Kopitz je osuđen na 50 godina zatvora zbog optužbi da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi usmrtio svoje troje djece od kojih je dvoje imalo sedam, a jedno četiri godine "s unaprijed stvorenom namjerom".

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!